Μπόνους-μαμούθ 1,9 δις ευρώ η Stellantis στους εργαζομένους της

H Stellantis επιβραβεύει τους εργαζομένους της για τα εξαιρετικά αποτελέσματα του 2023, μοιράζοντας ένα από τα μεγαλύτερα μπόνους που έχουν ανακοινωθεί από αυτοκινητοβιομηχανία. Συνολικά ένα ποσό κοντά στα 1,9 δις ευρώ θα μοιραστεί στο εργατικό προσωπικό του γαλλο-ιταλο-αμερικανικού κολοσσού, μέσα από την πολιτική «pay per performance (ανταμοιβή αναλόγως απόδοσης)».

Η πρωτοβουλία αυτή εφαρμόζεται από το 2021, έχοντας μοιράσει ως σήμερα πάνω από 6 δις ευρώ στο δυναμικό των εταιριών της Stellantis. Η ανακοίνωση δεν αναφέρει πόσοι εργαζόμενοι επωφελούνται, αλλά δηλώνει πως το μπόνους αγγίζει το 95% του προσωπικού. Παράλληλα, υπάρχει και το πρόγραμμα αγοράς μετοχών «Shares to Win» από τους εργαζομένους σε Γαλλία και Ιταλία, που επιδοτείται με 1.000 ευρώ από την εταιρία και θα επεκταθεί σε περισσότερους από 242.000 άτομα το 2024.

«Σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό και ανταγωνιστικό πλαίσιο, όλοι οι εργαζόμενοι της Stellantis μπορούν να είναι περήφανοι για αυτό που χτίζουμε μαζί τα τελευταία τρία χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον καθένα από αυτούς για αυτό», δήλωσε ο CEO της Stellantis, Carlos Tavares. «Πετύχαμε ισχυρά αποτελέσματα εταιρικής απόδοσης, επιτρέποντάς μας να διανείμουμε σχεδόν 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε κατανομή κερδών και μεταβλητά μπόνους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Αυτά τα προγράμματα διανομής κερδών και ανταμοιβής  είναι κάτι περισσότερο από μια αντανάκλαση της απόδοσης και των επιτευγμάτων των εργαζομένων μας: αποτελούν τη δίκαιη αναγνώριση της δέσμευσής τους να πετύχουν ως μία ομάδα».

Get it on Google Play Download on the App Store