Η τελευταία συλλεκτική παρτίδα «Εξορκιστών» (+video)

Πριν 6 χρόνια είχε ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Dodge Challenger και Chevrolet Camaro, για τον τίτλο του πιο ακραίου muscle car. Η Camaro σε βελτιωμένη μορφή από τον Hennessey και με όνομα «The Exorcist», προς απάντηση του εργοστασιακού Demon. Στις αρχές Οκτωβρίου ανακοινώθηκε το λανσάρισμα της τελευταίας και τελικής έκδοσης Final Edition, ωστόσο οι Αμερικανοί δεν είναι ακόμα έτοιμοι να αποχαιρετήσουν τον «εξορκιστή» τους.

Ο Τεξανός βελτιωτής εξασφάλισε μερικές ακόμα Camaro ZL1, για πρώτη φορά και κάμπριο, προκειμένου να ξεπροβοδίσει ένα από τα ισχυρότερα muscle cars όλων των εποχών όπως του αρμόζει: με οροφή και χωρίς, έχοντας πάντα το σφύριγμα του κομπρέσορα και το στόμφο του 6.2 V8 να γεμίζουν την ατμόσφαιρα heavy metal μελωδίες, σε απευθείας σύνδεση με τη μυρωδιά των καμένων ελαστικών από τον πίσω άξονα. Οι Exorcist Final Edition αποχαιρετούν τη σημερινή Camaro (ενδεχομένως και γενικά την Camaro, σίγουρα πάντως αν υπάρξει νέα θα είναι ηλεκτρική) μέσω ενός τεράστιου μηχανικού υπερσυμπιεστή, νέων εκκεντροφόρων, αναβαθμισμένης εξάτμισης, καινούργιας ECU, μεγαλύτερων μπεκ, ενισχυμένης αντλίας βενζίνης και αναθεωρημένης πολλαπλής εισαγωγής. Βελτιώσεις που έχουν σαν αποτέλεσμα την εκτίναξη της δύναμης από τα 660 άλογα και 868 Nm ροπής, στους 1.000 ίππους και τα 1.197 Nm!

Εμφανισιακά η Final Edition διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα, μαζί φυσικά με το ευμέγεθες «H» στα φτερά που περιβάλλεται από την ονομασία της έκδοσης. Οι 20άρες ζάντες και το αεροδυναμικό πακέτο της εργοστασιακής ZL1 παραμένουν, ωστόσο η Hennessey προγραμματίζει εκ νέου το λογισμικό του launch control και του 10τάχυτου αυτόματου κιβωτίου. Εστιασμένες αναβαθμίσεις, που μαζί με την τεράστια αύξηση στην ισχύ εξασφαλίζουν έναν απίστευτο χρόνο 2,1 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα400άρι σε 9,57 δλ. και τελική 349 χλμ./ώρα!

Η παραγωγή της Exorcist Final Edition αρχικά ήταν να περιοριστεί στα 57 κομμάτια (όσα και τα χρόνια παραγωγής της Camaro μέχρι σήμερα), ωστόσο λόγω ζήτησης θα φτάσει τελικά 10 αυτοκίνητα ψηλότερα (67). Τιμή δεν ανακοινώνεται, όμως η απλή Camaro Exorcist ξεκινούσε από τις 135.000 δολάρια (λίγο πάνω από 127.000 ευρώ). Οπότε, δεδομένης της πολύ μικρότερης διαθεσιμότητας και του συλλεκτικού χαρακτήρα, περιμένουμε τουλάχιστον 150.000 δολάρια (137.823 ευρώ) για τη Final Edition.

Get it on Google Play Download on the App Store