Αυτή είναι η πιο φινετσάτη Lamborghini Urus

 

Βελτιωμένες Urus κυκλοφορούν πολλές. Αρκετές κάνουν τη Lamborghini να θέλει να αρχίσει τις μηνύσεις, όπως κάνει η Ferrari σε όσους κακομεταχειρίζονται αισθητικά τις δημιουργίες της. Το tuning στο ιταλικό υπερ-SUV περιστρέφεται γύρω από το περαιτέρω φούσκωμα του αμαξώματος, τις προσθήκες αεροδυναμικών εξαρτημάτων, τις πελώριες ζάντες, τα φανταχτερά χρώματα, γενικά οτιδήποτε αποπνέει δύναμη, επιθετικότητα και τα λοιπά. Πού πήγε η φινέτσα και το ραφινάρισμα;

Ευτυχώς, στην Ιταλίδα που θαυμάζουμε. Προετοιμασμένη από την HRE Wheels, ώστε να διαφημίσει το μοντέλο L105M του Ελβετού κατασκευαστή ζαντών, η εν λόγω Urus Performante είναι ακριβώς όσο βελτιωμένη πρέπει να είναι. Με ένα μοναδικό, απαλό, βαθύ πράσινο χρώμα να ντύνει το αμάξωμα, διακριτικά ανθρακονημάτινα πάνελ σε προφυλακτήρες-φτερά-μαρσπιέ, και μια τετράδα «πατούμενα» μακριά από τις πολυάριθμες ακτίνες, τα ακραία σχέδια ή τις περίτεχνες εναλλαγές σε χρώματα-φινιρίσματα. Διαχρονική πεντάκτινη διάταξη, ελαφρώς «χωστή», με παχύ τον κάθε βραχίονα και διάσταση από 21 ως 24 ίντσες. Στις φωτογραφίες εμφανίζεται η μέγιστη διάμετρος, η οποία είναι κομμάτι υπερβολική. Το ίδιο σετ, στις 22 ίντσες, κι έφυγες – αφού πρώτα καταβάλλεις 3.700 δολάρια (3.455 ευρώ) για την καθεμιά! Η τετράδα, δηλαδή, κοστολογείται στις 14.800 δολάρια (13.819 ευρώ)!

Στα μηχανικά μέρη δεν αναφέρονται μετατροπές, οπότε λογικά το υπόβαθρο παραμένει στα εργοστασιακά επίπεδα της Urus Performante. H πιο σκληροπυρηνική Urus διαθέτει χαμηλότερο βάρος (έστω, για 47 κιλά), αναθεωρημένο setup σε ανάρτηση και προγράμματα οδήγησης, αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα και έξτρα δύναμη στον 4.0 V8 twinturbo, ο οποίος φτάνει στους 666 στις 6.000 σ.α.λ., (ίδια η ροπή των 850 Nm στις 2.300-4.500 σ.α.λ.). Η μείωση του βάρους (2.150 κιλά συνολικά) δίνει στην Urus Performante την καλύτερη ειδική σχέση βάρους-ισχύος στην κατηγορία, με 3,2 κιλά ανά ίππο. Το ιταλικό υπερ-SUV των 2,1+ τόνων  και 5.137 χλστ. μήκους επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 3,3 δλ. και στο 0-200 χλμ./ώρα σε 11,5 δλ., περιοριζόμενη ηλεκτρονικά στα 305 χλμ./ώρα (όπως η απλή Urus).

Get it on Google Play Download on the App Store