Honda NSX για την αστυνομία στην Ιαπωνία (+video)

  • GpClowwawAE4HEp_format=jpg&name=large
  • honda nsx police car 02
  • GpClowwboAAEhgQ_format=jpg&name=large
  • GpClowtaYAAUu1l_format=jpg&name=large
  • honda nsx police car 05
  • honda nsx police car 08
  • honda nsx police car 03
  • honda nsx police car 04
  • honda nsx police car 07
  • honda nsx police car 06
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/GpClowwawAE4HEp_formatjpgnamelarge.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/honda-nsx-police-car-02.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/GpClowwboAAEhgQ_formatjpgnamelarge.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/GpClowtaYAAUu1l_formatjpgnamelarge.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/honda-nsx-police-car-05.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/honda-nsx-police-car-08.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/honda-nsx-police-car-03.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/honda-nsx-police-car-04.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/honda-nsx-police-car-07.jpg
  • https://autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2025/04/honda-nsx-police-car-06.jpg

Πολλά όργανα της τάξης ανά τον κόσμο έχουν το προνόμιο να κάνουν τη δουλειά τους, με εξαίρετες περιπτώσεις περιπολικών. Η αστυνομία του Ντουμπάι, για παράδειγμα, διαθέτει από Audi R8 μέχρι Bugatti Veyron. Στην Ιταλία υπάρχουν περιπολικές Lamborghini Huracan, στην Τουρκία Bentley και Ferrari,και πάει λέγοντας. Το status της Ιαπωνίας, όμως, πιστεύουμε δεν το πιάνει καμία.

H Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου διατηρεί μακρά παράδοση στα περιπολικά επιδόσεων, με πολλά θρυλικά ονόματα της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας να έχουν φιλοξενηθεί κατά καιρούς στους κόλπους της αστυνομίας. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί η τελευταία γενιά του Honda NSX, η οποία παρότι έχει βγει από την παραγωγή εδώ και 3 χρόνια, μόλις τώρα φόρεσε τα ασπρόμαυρα των ιαπωνικών οργάνων της τάξης, ασορτί με τον κόκκινο φανό στην οροφή.Μπροστά παρατηρούμε πως το σήμα της Honda απουσιάζει, με ένα χρυσό έμβλημα στη θέση του. Πρόκειται για το χρυσάνθεμο, που  αντιπροσωπεύει το Αυτοκρατορικό Εθνόσημο της Ιαπωνίας και χρησιμοποιείται μόνο από τον ίδιο τον αυτοκράτορα, μέλη της οικογενείας του και επίλεκτες μονάδες των ενόπλων δυνάμεων.

Το αυτοκίνητο, μαζί με τις απαραίτητες μετατροπές για να γίνει περιπολικό, κοστίζει 25 εκατομμύρια γεν (περίπου 154.000 ευρώ). Λεφτά που δεν έδωσαν οι Ιάπωνες φορολογούμενοι, καθώς ο «αστυνόμος NSX» αποτελεί δωρεά του Toshiya Kobayashi, μεγιστάνα των κτηματομεσιτικών της χώρας. Αλλαγές δεν υπάρχουν στα μηχανικά μέρη, κάτι που σημαίνει πως η υβριδική τεχνολογία (twinturbo V6 3.5 λίτρων και 3 ηλεκτροκινητήρες), η δύναμη (581 συνδυαστικοί ίπποι και 645 Nm ροπής) και οι επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 2,9 δλ. και τελική 307 χλμ./ώρα) παραμένουν σε εργοστασιακά επίπεδα.

Get it on Google Play Download on the App Store