Με Bentley και Ferrari η τουρκική αστυνομία! (+video)

Πολλά όργανα της τάξης ανά τον κόσμο έχουν το προνόμιο να κάνουν τη δουλειά τους, με εξαίρετες περιπτώσεις περιπολικών. Η αστυνομία του Ντουμπάι, για παράδειγμα, διαθέτει από Audi R8 μέχρι Bugatti Veyron. Στην Ιταλία υπάρχουν περιπολικές Lamborghini Huracan, στην Αυστραλία BMW M3 Competition, εδώ είχαμε την ανυπέρβλητη Ομάδα «Σίγμα» και πάει λέγοντας. Πλέον, όμως, η Τουρκία έρχεται να βάλει «τα γυαλιά» σε όλους!

Η τουρκική αστυνομία μόλις προσέθεσε στο στόλο της μια σειρά από αξιοζήλευτες τετράτροχες παρουσίες, που περιλαμβάνουν από Mercedes GLS και Range Rover Sport μέχρι Bentley Continental GT και Ferrari 488 GTB! Συνολικά 23 ονειρικά αυτοκίνητα τίθενται στην υπηρεσία των οργάνων της τάξης στη γείτονα χώρα, έπειτα από μια πανηγυρική εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών. Συγκεκριμένα το δίκτυο του Hakan Ayik, που είχε έδρα την Αυστραλία και δράση σε όλο τον κόσμο. Ο σεσημασμένος ναρκέμπορος, με εκτιμώμενη περιουσία κοντά στο 1 δις ευρώ, και οι 36 συνεργάτες του πιάστηκαν στη «φάκα» των τουρκικών αρχών (τον περασμένο μήνα, στην Κωνσταντινούπολη), οι οποίες κατάσχεσαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ayik. Μέσα σε αυτά ήταν και η συλλογή των αυτοκινήτων του, αριθμώντας 23 κομμάτια κάθε λογής και κατηγορίας: SUV, ηλεκτρικά (βλέπε Porsche Taycan), supersport (ένα ωραιότατο Audi RS 6), hot hatches (και VW Golf R με Mercedes-AMG A45 έχει το μενού) και φυσικά supercars.

H συνολική αξία των οχημάτων εκτιμάται στα 100 εκατομμύρια τουρκικές λίρες, που ισοδυναμούν σε περίπου 3,1 εκατ. ευρώ. Όλα τους πλέον φοράνε τα χρώματα της τουρκικής αστυνομίας, μαζί με τον απαραίτητο εξοπλισμό (σειρήνες, ασύρματους κλπ), και προορίζονται για χρήση από την τροχαία της Κωνσταντινούπολης με προτεραιότητα -τι άλλο;- τις καταδιώξεις και την άμεση επέμβαση.

Get it on Google Play Download on the App Store