Η Hyundai πάει Le Mans με hypercar της Genesis

Μετά το WRC, η Hyundai αναπτύσσει βλέψεις και για το Le Mans! Η κορεατική φίρμα επισημοποίησε το γεγονός, ανακοινώνοντας πως η Genesis θα αναλάβει να τρέξει το νέο hypercar στους αγώνες αντοχής.

Η Hyundai Motorsport θα είναι υπεύθυνη φυσικά για την εξέλιξή του, στοχεύοντας σε νίκες γενικής μέσω της συμμετοχής στην κορυφαία κατηγορία LMDh. Κάτι που θα φέρει αντιμέτωπη την Genesis με μεγαθήρια του χώρου, όπως οι Ferrari, Porsche και Toyota. «Η Genesis διερευνά ενεργά προγράμματα για την ενίσχυση της εικόνας και του στάτους της. Έπειτα μετά από ενδελεχή αξιολόγηση διαφόρων επιλογών, το LMDh αναδείχθηκε ως η πιο στρατηγική επιλογή για εμάς αυτή τη στιγμή. Αναλύσαμε προσεκτικά το LMDh και βρήκαμε ότι είναι μια φυσική εφαρμογή για τις φιλοδοξίες μας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά και μια πολύτιμη πλατφόρμα για την ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών για αυτοκίνητα δρόμου. Οι αγώνες αντοχής παρουσιάζουν μια απαράμιλλη ευκαιρία να αναδείξουμε την τεχνολογία αιχμής, τη σχεδιαστική φιλοσοφία και τον χαρακτήρα της Genesis», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της εταιρίας.

Η συμμετοχή LMDh hybrid της Genesis έχει ήδη πάρει έγκριση για το IMSA SportsCar Championship, αλλά και το World Endurance Championship. Διοργανώσεις που αμφότερες περιλαμβάνουν μερικές από τις πιο θρυλικές πίστες του πλανήτη, όπως τη Daytona, το Sebring, το Spa και φυσικά το Le Mans. Πηγές υπογραμμίζουν πως το αυτοκίνητο ήδη εξελίσσεται στα κεντρικά της Hyundai Motorsport, στη Γερμανία, και θα μπορούσε να ξεκινήσει αγώνες από το 2026 – την τελευταία χρονιά, δηλαδή, του WRC με το υπάρχον σύνολο τεχνικών κανονισμών. Μια σύμπτωση που κάνει πολλούς, να υποθέτουν πως υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσει η Hyundai από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, προκειμένου να συμμετάσχει στους αγώνες αντοχής πίστας. Κάτι που φαντάζει δύσκολο πάντως, καθότι οι Κορεάτες συμμετέχουν ανελλιπώς και με μεγάλη επιτυχία στο WRC εδώ και μια δεκαετία.

Get it on Google Play Download on the App Store