Κερνάει καφεδάκι το Opel Mokka Coffe-e

Το καλύτερο αυτοκίνητο για τους φίλους του καφέ παρουσίασε η Opel (η Vauxhall για την ακρίβεια, το ίδιο πράγμα είναι), με το Mokka Coffe-e να αποτελεί κανονική κινούμενη καφεδομηχανή.

Όπως δηλώνει το όνομά του, το Coffe-e βασίζεται στο ηλεκτρικό Mokka. Εξωτερικά μόνο το σηματάκι με την κούπα, πίσω αριστερά, φανερώνει το διαφορετικό του συγκεκριμένου Mokka. Μπαίνοντας στο εσωτερικό, ρίχνεις μια προσεκτική ματιά και παρατηρείς στην κεντρική κονσόλα ένα κουμπί με ανάλογο σχέδιο. Τι κάνει μόλις το πατήσεις; Ανοίγει έναν κόσμο απολαύσεων, μυρωδιών και χαρμανιού, μαζί με την πόρτα του πορτμπαγκάζ.

Στα 310 λίτρα του χώρου αποσκευών, οι Άγγλοι έβαλαν μια κανονική μηχανή καφέ – επαγγελματικών προδιαγραφών μάλιστα. Το Coffe-e μπορεί να ετοιμάσει ό,τι καφέ του ζητήσεις, από τους κλασικούς εσπρέσο και φρέντο μέχρι τους πιο προχωρημένους (μοκατσίνο, λάτε και πάει λέγοντας), προσφέροντας φρεσκοαλεσμένους κόκκους και κάψουλες Nespresso. Η προσοχή στη λεπτομέρεια φτάνει μέχρι την παρουσία δυο ομπρελών, για να απολαμβάνουν οι επιβάτες του τετράτροχου μπαρίστα τους καφέδες τους ακόμα και όταν βρέχει.

Από πλευράς μηχανικών μερών δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με τα κανονικά Mokka Electric. Η Vauxhall δεν αναφέρει ποια από τις δυο εκδόσεις είναι, καθώς το βασικό Mokka EV προσφέρεται με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων και μπαταρία 50 kWh, ενώ το κορυφαίο αποδίδει 156 ίππους και τροφοδοτείται από συστοιχία 54 kWh. Ούτε αυτονομία ανακοινώνεται, αλλά λογικά θα είναι ελαφρώς μικρότερη από τα 338 χλμ. (στα 50 kWh) και τα 407 χλμ. (στα 54 kWh) των ηλεκτρικών Mokka, λόγω αυξημένου βάρους. Στην παραγωγή δεν πρόκειται να μπει, αλλά δεν παύει να είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρωτότυπο.

Get it on Google Play Download on the App Store