Νέο μικρό SUV Toyota Starlet Cross

To Toyota Starlet όλοι το γνωρίζουν και το θυμούνται, κάποιοι το έχουν οδηγήσει και ορισμένοι ακόμα το κυκλοφορούν. Στην Ευρώπη αντικαταστάθηκε το 1999 από το πολύ πιο μοντέρνο πρώτης γενιάς Yaris, ωστόσο το δημοφιλές αυτό όνομα ακόμα υπάρχει στην γκάμα της Toyota. Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2020 και μετά από απουσία 21 ετών, η Toyota έφερε ξανά στο προσκήνιο το νέο Starlet. το οποίο αποτελούσε το δίδυμο αδελφάκι του Suzuki Baleno και διέφερε από αυτό μόνο στα σήματα.

Τώρα, η Toyota λανσάρει το μικρό SUV Starlet Cross, χρησιμοποιώντας ως βάση και πάλι μοντέλο της Suzuki και συγκεκριμένα το Suzuki Fronx. Αυτό με τη σειρά του πωλείται και με τα σήματα της Toyota σε κάποιες χώρες και πρόκειται για το Urban Cruiser. Στην πράξη λοιπόν, το Starlet Cross αποτελεί το Urban Cruiser για την αγορά της Νοτίου Αφρικής. Αναμενόμενα οι διαφορές είναι λίγες και εστιάζονται κυρίως στους προφυλακτήρες, στα φωτιστικά σώματα και στα σήματα. Αντίστοιχα και το εσωτερικό είναι παρόμοιο μεταξύ των τριών μοντέλων.

Το Starlet Cross με μήκος 3.995 χλστ. είναι πιο κοντό από το Yaris Cross (4.180 χλστ.), έχει ακριβώς το ίδιο πλάτος των 1.765 χλστ. και μικρότερο μεταξόνιο 2.520 χλστ. (έναντι 2.580 χλστ.). Επίσης ο χώρος αποσκευών είναι στα 304 λίτρα (397 λτ. το Yaris Cross 2WD). Σχεδιαστικά πάντως εμφανίζει μοντέρνα στοιχεία, ενώ το τελείωμά του παραπέμπει στα τύπου κουπέ SUV.

Για την κίνηση του Starlet Cross δεν υπάρχει κάποιος υβριδικός κινητήρας αλλά ένας απλός, ατμοσφαιρικός 1.500άρης 4κύλινδρος, με ισχύ 105 PS στις 6.000 σ.α.λ. και 138 Nm στις 4.400 σ.α.λ. Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 5 ταχυτήτων ή αυτόματου 4 ταχυτήτων (!). Οι τιμές του στη Ν. Αφρική ξεκινούν από 299.900 ραντ (14.758 ευρώ). Στο βασικό του εξοπλισμό ανήκουν μόνο 2 αερόσακοι, φώτα LED, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα, οθόνη αφής 7 ιντσών, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, κάμερα οπισθοπορείας και 16άρες ζάντες αλουμινίου.

Get it on Google Play Download on the App Store