Το νέο VW Golf που κάνει όσο ένα μικρό SUV

Το αυτοκίνητο – θρύλος της μικρομεσαίας κατηγορίας, το Volkswagen Golf, γιορτάζει εφέτος τα 50 χρόνια της πετυχημένης του πορείας. Πληροφοριακά, μετρά περισσότερες από 37 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής από το 1974 μέχρι σήμερα και με πωλήσεις σε πάνω από 70 χώρες του κόσμου. Επίσης, ήταν για συνεχόμενα πολλά έτη, το δημοφιλέστερο καινούργιο αυτοκίνητο στην Ευρώπη.

Πρόσφατα δέχτηκε ένα φρεσκάρισμα εξωτερικά, στο εσωτερικό και σε τεχνολογίες. Εξωτερικά ξεχωρίζει από τους επανασχεδιασμένους προβολείς LED, τα νέα σύνολα πίσω φώτων LED και το νέο μπροστινό προφυλακτήρα. Στο εσωτερικό του μοντέλου υπάρχει νέο, τελευταίας γενιάς, σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το εξαιρετικά διαισθητικό σύστημα infotainment, θα διατίθεται εκτός της βασικής έκδοσης Composition με έγχρωμη οθόνη αφής 10,3 ιντσών, σε ακόμα δύο διαφορετικές μορφές οθόνης. Τελευταία καινοτομία που έρχεται στο νέο Golf, είναι η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) του ChatGPT.

Η Volkswagen λανσάρει το νέο Golf με μια entry-level έκδοση, την Essential με το νέο κινητήρα 1.5 TSI 116 PS, ακολουθούμενη από τα επίπεδα εξοπλισμού Life & More. Ήδη από την εισαγωγική έκδοση Essential, το μοντέλο ξεχωρίζει με τον ιδιαίτερα πλούσιο βασικό εξοπλισμό του, ο οποίος μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: 7 αερόσακους, προβολείς LED, Adaptive Cruise Control, ενεργό σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας, αισθητήρες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός – πίσω, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, ψηφιακό πίνακας οργάνων, οθόνη αφής 10.3 ιντσών κ.λπ. Η τιμή του ξεκινά από το ποσό των 23.950 ευρώ.

Επόμενη έκδοση είναι Life στην τιμή των 25.550 ευρώ (το 1.5 TSI 116 PS). Επιπρόσθετα της entry περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10 ιντσών, κεντρικό υποβραχιόνιο πίσω, ατμοσφαιρικό φωτισμό, αντιθαμβωτικό εσωτερικό καθρέπτη, αισθητήρα βροχής και ασύρματη φόρτιση κινητού. Η έκδοση More με μόλις 900 ευρώ επιπλέον της έκδοσης Life διαθέτει έναν αρκετά αναβαθμισμένο εξοπλισμό, συνολικής αξίας 4.200 ευρώ. Περιλαμβάνει ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, σκούρα πίσω κρύσταλλα, αισθητήρα φωτός, κάμερα οπισθοπορείας, Keyless Access, συναγερμό και μεταλλικό χρώμα.

Όσον αφορά τον εισαγωγικό, νέο κινητήρα 1.5 TSI, έχει ισχύ 116 ίππων και 220 Nm ροπής στις 1.500-3.000 σ.α.λ. Συνδυάζεται αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο 6 ταχυτήτων και παρέχει γρήγορες επιδόσεις. Επιταχύνει το Volkswagen Golf από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 9,9 δευτερόλεπτα και αγγίζει τα 203 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Η μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση είναι 5,5 λτ./100 χλμ., ενώ με εκπομπές CO2 125 γρ./χλμ. τα τέλη κυκλοφορίας είναι 80 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store