Η Tesla απειλεί με πρόστιμο για θέση πάρκινγκ

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πολλές φορές έρχονται σε αντιδικία με κατόχους οχημάτων. Συνήθως τα ζητήματα αφορούν βλάβες και επισκευές στα πλαίσια της εγγύησης, ωστόσο με την Tesla ξέρεις ότι δεν πρόκειται να βαρεθείς ποτέ, ούτε να ξεμείνεις από εκπλήξεις. Μια τέτοια περίμενε τον κάτοχο ενός Cybertruck, όταν έμαθε πως μπορεί να πληρώσει πρόστιμο αιτεί από θέση πάρκινγκ.

Το ιδιόμορφο πρόβλημα δεν περιστρέφεται γύρω από παράνομη στάθμευση, αλλά από την πρόθεση του Blaine Raddon να πουλήσει το αυτοκίνητό του. Ο Raddon έδωσε την παραγγελία για το «Κυβερνοφορτηγό» πριν δυο χρόνια, όταν έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Κατά συνέπεια ήταν και από τους πρώτους που το πήραν, όταν τελικά βγήκε στην αγορά νωρίτερα φέτος. Μέσα σε δυο χρόνια, όμως, πολλά μπορεί να αλλάξουν. Το 2022 ο Raddon έμενε με τη σύντροφό του, σε σπίτι με γκαράζ. Το 2024 τον βρίσκει χωρισμένο, εργένη και διαμένοντα σε διαμέρισμα, με μια απλή θέση πάρκινγκ στην πυλωτή. Προφενέστατα άλλο γκαράζ, άλλο θέση στάθμευσης – ιδίως όταν αυτή με το ζόρι χωράει το αυτοκίνητο.

Το Cybertruck δεν είναι ένα τυπικό τετράτροχο από πλευράς διαστάσεων, φτάνοντας τα 5.683 χλστ. σε μήκος και ξεπερνώντας τα 2 μέτρα (2.032 χλστ.) σε πλάτος. Ακόμα και για τα πληθωρικά δεδομένα των Η.Π.Α., αναμφισβήτητα πρόκειται για μεγάλο παράστημα. Το οποίο ίσα χωράει στον προκαθορισμένο χώρο στάθμευσης. Για την ακρίβεια δεν χωράει, καθώς το εμπρός μέρος προεξέχει από τα όρια της θέσης.

Ο Raddon, λοιπόν, έκρινε πως υπό τις παρούσες συνθήκες, το Cybertruck δεν βολεύει και ζήτησε από τον αντιπρόσωπο να το επαναγοράσει. Κάτι που ο ντίλερ αρνήθηκε, κόβοντας παράλληλα την όρεξη του Αμερικανού και για πώληση ως μεταχειρισμένο. Ο Raddon, όπως όλοι οι κάτοχοι Cybertruck, έχουν υπογράψει σύμφωνο που τους απαγορεύει να πουλήσουν το αυτοκίνητο κατά τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας, προκειμένου να αποφευχθούν αισχροκέρδειες με μεταχειρισμένα Cybertruck σε τιμές υψηλότερες των καινούργιων. Όποιος αγνοήσει το πού έβαλε την υπογραφή του, κινδυνεύει με πρόστιμο 50.000 δολαρίων (45.900 ευρώ). Συνεπώς ο φίλος μας είτε θα πρέπει να περιμένει ένα χρόνο, είτε θα κληθεί να επιλέξει: πληρωμή μεγαλύτερης θέσης στάθμευσης, ή 50άρα «κατακέφαλα»!

Get it on Google Play Download on the App Store