«Άρρωστο» πισωκίνητο Mazda3 με Wankel 1.200 ίππων

Εδώ και αρκετά χρόνια ο κόσμος απαιτεί επιστροφή ή διαδοχή του RX-7 και comeback του 3 MPS. Η Mazda αφήνει υπονοούμενα, μας κρατάει σε εγρήγορση, αλλά το πλησιέστερο που έχουμε δει σε αμφότερες τις περιπτώσεις είναι το πρωτότυπο RX-Vision, το 2015, και το τετρακίνητο 3άρι με τον 2.5λτ. τούρμπο των 250 ίππων. Ο Mad Mike, όμως, έχει στα σκαριά ένα Mazda3 που συνδυάζει τους δυο κόσμους και υπόσχεται να τρελάνει ακόμα περισσότερους!

Ο κατά κόσμον Michael Widdett είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς drifters, έχοντας εμπειρία από πολλά και παρανοϊκά Mazda. Το τετραρότορο RX-7 των 1.000+ ίππων λίγοι δεν το γνωρίζουν, ενώ για αλλαγή τοποθέτησε αργότερα τον κτηνώδη Wankel σε ένα MX-5 ND. O Νεοζηλανδός προφανώς βαρέθηκε τα πισωκίνητα από το εργοστάσιο και επέλεξε το μικρομεσαίο χάτσμπακ, για το επόμενο project του.

Όπως δημοσίευσε στον Instagram λογαριασμό του, ο Mad Mike ετοιμάζει ένα τετραρότορο και τετραθέσιο Mazda3 με τον περιστροφικό κινητήρα των 1.200 αλόγων! Το ακραίο Mazda εξελίσσεται για την 100η επέτειο της θρυλικής ανάβασης Pikes Peak, στην οποία αναμένεται να κάνει ντεμπούτο. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε έως τις 26 Ιουνίου, για να το δούμε εν δράσει. Από την ψηφιακή εικόνα διακρίνεται η κυριαρχική παρουσία των αεροδυναμικών βοηθημάτων και τα αγωνιστικά μπάκετ εμπρός-πίσω, ενώ εντός της απογυμνωμένης καμπίνας θα συναντάμε αγωνιστικών προδιαγραφών roll cage και υδραυλικό χειρόφρενο.

Μέχρι να εμφανιστεί το μεταλλαγμένο 3, πάμε να πάρουμε μια ιδέα από τα καμώματα του τρελού Νεοζηλανδού

Get it on Google Play Download on the App Store