Η Alfa Romeo Tonale στην πρώτη της εμφάνιση (+video)

Εδώ και αρκετό καιρό Alfa Romeo Tonale ακούμε και Tonale δεν βλέπουμε. Το πολυαναμενόμενο compact SUV των Ιταλών έχει καθυστερήσει, καθώς ο CEO της εταιρίας Jean-Philippe Imparato δεν έμεινε ευχαριστημένος από την απόδοση του plug-in υβριδικού συστήματος. Τώρα, όμως, το σημαντικότατο για την μελλοντική πορεία της φίρμας μοντέλο, βρίσκεται στα τελευταία στάδια εξέλιξης.

Σε ένα σύντομο video που δημοσιοποίησαν οι Ιταλοί, δε, ρίχνουμε μια μικρή ματιά στην τελική του μορφή. Η Alfa Romeo μας δείχνει, μέσα σε 1.15 λεπτά, το πώς κατάφερε να κρατήσει το πάθος ζωντανό. Νέες εγκαταστάσεις, το δίδυμο Giulia – Stelvio, οι ειδικές τους εκδόσεις και φυσικά οι Giulia GTA/GTAm, πρωταγωνιστούν στο παρόν των Μιλανέζων. Και έπεται συνέχεια, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, με ένα μέλλον που «ηλεκτρίζει». Δεν χρειάζεται καν να αναφέρουμε τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια. Η αναφορά είναι ευθεία στην Tonale, η οποία εμφανίζεται πίσω από το σήμα της Alfa να «μπαίνει» σε πίστα.

Από το λίγο που διακρίνεται, οι ομοιότητες δεν είναι λίγες με το πρωτότυπο που είχε παρουσιαστεί το 2019. Ιδίως στο πίσω μέρος, όπου τα φωτιστικά σώματα σχηματίζουν ένα ενιαίο σύνολο, μέσω της λωρίδας που τα ενώνει. Βάσει αυτών των πλάνων, αλλά και των κατασκοπευτικών φωτογραφιών, θα πρέπει να περιμένουμε ένα τελικό αποτέλεσμα πολύ κοντά σε εκείνου του concept car.

Ένα ακόμα δείγμα του επικείμενου λανσαρίσματος είναι η διαρροή των τεχνικών χαρακτηριστικών, πριν λίγες μέρες. Ξεχωρίζει η είδηση της παρουσίας πετρελαιοκινητήρα, με τη μορφή του 1.600άρη MultiJet των 130 ίππων που γνωρίζουμε από το Compass (εδώ η δοκιμή του). Από το μεσαίο Jeep φαίνεται παρμένη ολόκληρη η γκάμα, με τις βενζινοκίνητες επιλογές να χωρίζονται στις δυο εκδόσεις του 1.300άρη τετρακύλινδρου τούρμπο (130 και 160 ίππων) και την περιβόητη plug-in, που συνδυάζει τον ανωτέρω κινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ. Το ίδιο σύνολο, δηλαδή, που διαθέτει το Compass 4xe, με απόδοση 240 ίππων.

Το ντεμπούτο της Tonale είναι προγραμματισμένο για τον Ιούνιο του 2022, όμως κάτι μας λέει πως τα ανεπίσημα αποκαλυπτήρια θα γίνουν πολύ νωρίτερα.

Get it on Google Play Download on the App Store