Αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο Volkswagen I.D.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για του πρώτου Volkswagen I.D., η οποία έχει προγραμματιστεί σε 100 εβδομάδες από σήμερα, δηλαδή στα τέλη του 2019 στο εργοστάσιο του Τσβικάου, Γερμανία. Παράλληλα, μέχρι σήμερα περισσότεροι από 100 προμηθευτές έχουν ήδη οριστεί για την κατασκευή διαφόρων τμημάτων.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του Honda Civic Type R στην Ελλάδα

Το μοντέλο I.D. θα είναι το πρώτο όχημα που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα (MEB) για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, πάνω στην οποία θα εξελιχθούν 32 συνολικά μοντέλα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Μόνο η VW θα έχει στη γκάμα της 20 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022 και θα επενδύσει περίπου 6 δισεκατομμύρια ευρώ για την ηλεκτροκίνηση.

Το 2020 πάνω από 100.000 οχήματα Volkswagen πρόκειται να κατασκευαστούν στην πλατφόρμα MEB, ενώ μειώθηκε η πολυπλοκότητα της κατασκευής του I.D. και συντομεύτηκε η διαδικασία δημιουργίας προϊόντων κατά 11 μήνες.

Η ηλεκτρική αρχιτεκτονική του MEB είναι σταθερά προσανατολισμένη προς την ψηφιακή κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές και έχει αναπτυχθεί εξ ολοκλήρου πρόσφατα. Η γκάμα θα περιλαμβάνει ηλεκτροκινητήρες με διαφορετικές αποδόσεις ισχύος, επίπεδες μπαταρίες στο δάπεδο με πρωτοποριακές τεχνολογίες και δυνατότητες λογισμικού, όπως έξυπνο φωτισμό και οθόνες προβολής με ενισχυμένη πραγματικότητα (head-updisplay), οι οποίες προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο σε οχήματα κατηγορίας premium.

Δείτε ακόμη: Καταργείται η έκπτωση στα πρόστιμα για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.

Τα Volkswagen I.D., I.D. Buzz και I.D. Crozz αποτελούν ορισμένα από τα πρώτα ηλεκτρικά μοντέλα της Volkswagen που λανσάρει από το 2020 και μετά στην Ευρώπη, την Κίνα και τις ΗΠΑ.

Get it on Google Play Download on the App Store