Η νέα Mercedes S 600 Guard είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο

Πριν από λίγες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα θωρακισμένη Mercedes S 600 Guard, την οποία αποκαλύπτει επίσημα η γερμανική φίρμα με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες. Το νέο κινούμενο «φρούριο» παρέχει βαλλιστική προστασία επιπέδου VR9 που σημαίνει ότι είναι ανθεκτικό σε όλα τα είδη φορητών όπλων και η καμπίνα του μένει ανέπαφη ακόμα και σε εκρηκτικούς μηχανισμούς. Όλες οι παχιές γυάλινες επιφάνειες είναι καλυμμένες με πολυκαρβονικό υλικό για να συγκρατούνται και τα θραύσματα, ενώ παρέχεται προστασία και σε περίπτωση πυρκαγιάς. Παράλληλα οι περισσότερες επιφάνειες του εσωτερικού προστατεύονται από πρόσθετες πλάκες χάλυβα πάχους 50 χιλιοστών.

Εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό τίποτα ουσιαστικά δε μαρτυρά την βαριά «πανοπλία» που φορά η Mercedes S 600 Guard, η οποία είναι υπερπολυτελέστατη και προσφέρει κορυφαίες ανέσεις στους τέσσερις ή και πέντε φιλοξενούμενούς της. Αυτοί κάθονται αναπαυτικά στα δερμάτινα καθίσματα – πολυθρόνες, πίσω υπάρχει κινητό γραφείο και μικρό μπαρ, πλήρως ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα πίσω καθίσματα με υποπόδια για να τεντώνουν τα πόδια τους οι V.I.P. φιλοξενούμενοι κ.α. Σε όλα αυτά προσθέστε ειδικό εξαερισμό της καμπίνας με ιονιστή και προστασία από την είσοδο ερεθιστικών αερίων, πυροσβεστική φωλιά, σύστημα συναγερμού πανικού και θερμαινόμενο παρμπρίζ και πλαϊνά παράθυρα.

Την κίνηση της θωρακισμένης S-Class αναλαμβάνει το V12 6.0 λτ. μηχανικό σύνολο των 530 ίππων και 830 Nm ροπής, το οποίο προσφέρει γρήγορες επιταχύνσεις για αποδράσεις, ωστόσο λόγο του αυξημένου βάρους του αμαξώματος η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Επιπλέον εφοδιάζεται με την αερανάρτηση AIRMATIC, με μεγαλύτερα δισκόφρενα με δαγκάνες 6 εμβόλων εμπρός και με ελαστικά run-flat που επιτρέπουν την κίνηση μέχρι μια απόσταση 30 χιλιομέτρων όταν είναι κλαταρισμένα. Τιμή δεν αναφέρει η Mercedes, ωστόσο υπολογίζεται ότι η S 600 Guard θα κοστίζει περί τα 350.000 ευρώ, ανάλογα βέβαια και με τα εξτρά που μπορούν να τοποθετηθούν.

Get it on Google Play Download on the App Store