Η Xiaomi διδάσκει αυτόματο παρκάρισμα! (+video)

Η Xiaomi δεν παρουσίασε το SU7 μόνο για να λέει ότι φτιάχνει και αυτοκίνητα πια. Ο κινεζικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών μπήκε στο χορό της αυτοκίνησης με σκοπό να πρωταγωνιστήσει, δείχνοντας ακόμα και σε παντοκρατορίες του χώρου πώς είναι ένα σύγχρονο τετράτροχο. Το SU7 είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής όλων των εποχών, έχει κορυφαία έκδοση με 670+ άλογα, αυτονομία που φτάνει τα 800 χλμ. και τεχνολογίες, που φέρνουν την αυτόνομη οδήγηση ένα βήμα πιο κοντά. Συγκεκριμένα, το αυτόματο παρκάρισμα.

Οι Κινέζοι εξοπλίζουν το πρώτο τους αυτοκίνητο με μια συστάδα ραντάρ, LiDAR και καμερών, ακριβώς για αυτό το σκοπό. Για να προσφέρουν, δηλαδή, την καλύτερη εφαρμογή αυτόματου παρκαρίσματος στην αυτοκινητοβιομηχανία, καθοδόν για την επέκταση της αυτόνομης κίνησης των οχημάτων σε μεγαλύτερη (ολοκληρωτική, με άλλα λόγια) κλίμακα. Στο video που δημοσίευσαν, μπορούμε να παρακολουθήσουμε το SU7 σε μερικά από τα πιο εκπληκτικά πλάνα των τελευταίων ετών, και σίγουρα τα πιο εντυπωσιακά όσον αφορά τις τεχνολογίες αυτόματου παρκαρίσματος.

Ο τετράτροχος αδελφός των Redmi δεν βάζει απλά μία όπισθεν, ανάβει τα αλάρμ ή κάνει μερικές εύκολες μανούβρες με το τιμόνι μόνος του. Όπως θα δούμε, ο οδηγός του κατεβαίνει στην αρχή ενός πολυόροφου πάρκινγκ. Πριν το κάνει, επιλέγει την ανάλογη λειτουργία από το σύστημα πολυμέσων. Αυτό που ακολουθεί, σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό: το SU7 κινείται ΟΛΟΜΟΝΑΧΟ μεταξύ των ορόφων του κτιρίου, προσαρμοζόμενο με απίστευτο τρόπο στις καταστάσεις. Σταματάει χωρίς πρόβλημα μπροστά από τη μπάρα, διατηρεί αμετάκλητη πορεία στο παρατεταμένο στρίψιμο, ενώ εντυπωσιάζει η αντιμετώπιση απρόοπτων. Όταν ένα Audi A7 βγαίνει μπροστά του, για παράδειγμα, σταματάει, κάνει όπισθεν και εν συνεχεία παίρνει το δρόμο του, μέχρι την εύρεση της κατάλληλης θέσης στάθμευσης.

Εκεί συνεχίζει να εκπλήσσει ευχάριστα, καθώς εκτελεί όλες τις μανούβρες (που δεν είναι και εύκολες, δεδομένης της στενότητας του χώρου και της παρουσίας άλλων αυτοκινήτων) σωστά και γρήγορα, παρκάροντας τελικά άψογα. H όλη διαδικασία γίνεται και αντίστροφα, με το SU7 να επιστρέφει στο ισόγειο όπου άφησε τον οδηγό του, προκειμένου να τον παραλάβει. Το τελευταίο δεν φαίνεται ολοκληρωμένο στο video, βλέποντας μόνο την άφιξη του αυτοκινήτου στο κάλεσμα του οδηγού. Όλα αυτά, δε, την ώρα που η Tesla αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της, λόγω Autopilot. Πιο ντιρέκτ χτύπημα δεν μπορούσε να ρίξει η Xiaomi…

Get it on Google Play Download on the App Store