Στα χνάρια του Model 3 το φρεσκαρισμένο Model Y

Μαζί με το Model 3, το Model Y είναι τα δυο πιο καλοπουλημένα ηλεκτρικά παγκοσμίως. Κατά περίπτωση, βέβαια, είτε το ένα είτε το άλλο δίνουν πρωτιές γενικής στην Tesla, ανεξαρτήτως κατηγορίας και τύπου κίνησης. Προκειμένου να συνεχίσει αυτό το «σουξέ», απαιτείται ανανέωση. Το Model 3 ήδη την έχει δεχτεί, με το Model Y να παίρνει σειρά στους προσεχείς μήνες του 2024.

Η ανανεωμένη μορφή του μικρότερου μοντέλου στην γκάμα της Tesla θα υιοθετήσει τις σχεδιαστικές κατευθύνσεις του 3αριού, αποκτώντας πολύ πιο αιχμηρές και δυναμικές γραμμές μπροστά. Τα αμυγδαλωτά φωτιστικά σώματα, που μοιάζουν κατά τι παράταιρα και μικρά σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα, θα δώσουν τη θέση τους στα σαφώς πιο ταιριαστά μακρόστενα και αιχμηρά των φωτογραφιών. Αν το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει στα renderings του Larson Design, τότε μπορούμε να περιμένουμε μόνο συνέχεια των εκπληκτικών εμπορικών επιδόσεων του βασικού SUV της Tesla.

Πίσω, αντίθετα, περιμένουμε λιγότερες αλλαγές, που θα περιοριστούν σε νέα φωτεινή υπογραφή των γραφικών για τα LED. Αντίστοιχη σταθερότητα αναμένεται για την γκάμα των κινητήρων, με αυξημένη αυτονομία ωστόσο λόγω καλύτερης αεροδυναμικής. Η βάση του σημερινού Model Y ξεκινά από τα 204 άλογα και μπαταρία 50 kWh (455 χλμ. αυτονομία), συνεχίζει με διπλό ηλεκτροκινητήρα και συστοιχία 75 kWh (351 άλογα, 507 χλμ.), προχωράει στα 462 άλογα και τα 488 χλμ. (ίδια η μπαταρία των 75 kWh), για να φτάσει στο κορυφαίο Performance τους 534 ίππους και τα 80.5 kWh (514 χλμ. αυτονομία).

Get it on Google Play Download on the App Store