«Γάλλος» το νέο Mitsubishi ASX στον τάρανδο (+video)

Το νέο ASX δεν κρύβει τη γαλλική ανατροφή του, καθώς πρόκειται για το Renault Captur 3ης γενιάς με άλλα σήματα. Όπως φαίνεται από το τεστ αποφυγής ταράνδου πάντως, τα «Vive la France» γονίδια εμφανίζονται με τον καλύτερο τρόπο και στο στρίψιμο του γαλλο-ιαπωνικού SUV.

Το km77.com ένα από τα πλέον υποσχόμενα αυτοκίνητα της κατηγορίας για δοκιμή, στην έκδοση με τον ήπια υβριδικό 1.300άρη τούρμπο των 130 ίππων και το 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη. Τα ελαστικά που φοράει δεν ενδείκνυνται για απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, καθώς και χαμηλής τριβής είναι (Continental EcoContact 6Q) και ψηλό προφίλ έχουν (215/55/R18). Παρόλα αυτά, το πρώτο πέρασμα στα 76 χλμ./ώρα δεν στέφθηκε από επιτυχία για «μια τρίχα». Ο οδηγός έστριψε μια ιδέα νωρίτερα το τιμόνι στην αλλαγή 1ου-2ου διαδρόμου, χτυπώντας ανεπαίσθητα τον τελευταίο εξωτερικό κώνο του πρώτου και ακυρώνοντας την προσπάθεια. Ουσιαστικά, όμως, ο γαλλοαναθρεμένος Ιάπωνας πέρασε «αέρα», με ελάχιστες κλίσεις, ακλόνητη ουρά και πολύ καλή απόκριση από το σύστημα διεύθυνσης.

Τυπικά η καλύτερη προσπάθεια καταγράφηκε στα 72 χλμ./ώρα, με ακόμα καλύτερη εμφάνιση από τις αλλαγές κατεύθυνσης του ASX λόγω λιγότερων χιλιομέτρων. Η ουσία, όμως, είναι ότι ακόμα και στα 76 χλμ./ώρα, που αποτελεί ταχύτητα άπιαστη ακόμα και για πολλά μη crossover/SUV αυτοκίνητα, το λευκό Mitsubishi δεν έδειξε να ζορίζεται ούτε στο ελάχιστο.

Get it on Google Play Download on the App Store