Audi R8 σώθηκε από την εγκατάλειψη (+video)

Κάποιες φορές υπάρχουν αυτοκίνητα καταδικασμένα να υποφέρουν από την εγκατάλειψη. Το συγκεκριμένο Audi R8 Spider, για παράδειγμα, ήταν σαν να το είχε γραμμένο η μοίρα του. Τόσο του ίδιου, όσο και του κατόχου του.

Το γερμανικό supercar πήρε θέση στο υπόστεγο που βλέπουμε, 5 χρόνια πριν. Ο ιδιοκτήτης του το πάρκαρε εκεί, αλλά εν τέλει χρειάστηκε να πουλήσει το σπίτι. Κατόπιν συνεννόησης με τους νέους ιδιοκτήτες, του επετράπη να μείνει το R8 στη θέση του. Ύστερα, όμως, ήρθε ο COVID. Προβλήματα υγείας και οικονομικών εγκλώβισαν το  «αφεντικό» του μαύρου Audi, οι μέρες έγιναν εβδομάδες, οι εβδομάδες μήνες και τελικά, το R8 Spider εγκαταλείφθηκε πλήρως στο σημείο. Μάλιστα το παράθυρο του οδηγού έμεινε μισάνοιχτο, αφήνοντας εντελώς εκτεθειμένη την καμπίνα στα στοιχεία της φύσης.

Η λήθη του δεκακύλινδρου υπεραυτοκινήτου (0 5.2 V10 των 525 ίππων στο μηχανοστάσιο) διήρκεσε για μια πενταετία, με τις σκόνες, τις λάσπες και τα χορτάρια να παίρνουν στην αγκάλη τους το ξεχασμένο R8. Μέχρι που οι Detail Dane και WD Detailing αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να σώσουν το αυτοκίνητο από την εγκατάλειψη. Το εμφανισιακό ήταν το εύκολο κομμάτι. Ένα πλύσιμο, φροντίδα στις γρατζουνιές, γυάλισμα-κέρωμα. Το θέμα αφορούσε στο ότι για να γίνουν όλα αυτά, το αυτοκίνητο έπρεπε να κουνηθεί. Κι όπως βλέπουμε, μόνο εύκολο δεν ήταν.

Πέρα από το αναμενόμενο «πάγωμα» κινητήρα και μπαταρίας, το συγκεκριμένο R8 φέρει σύστημα αερανάρτησης. Το οποίο σύστημα έχει πάψει καιρό τώρα να λειτουργεί, αφήνοντας το αμάξωμα να «κάτσει» και καθιστώντας τη μετακίνησή του αδύνατη χωρίς γερανό. Τελικά το Spider βρήκε το δρόμο προς την ανάσταση, αρχικά τουλάχιστον εξωτερικά. Στη συνέχεια πήρε μπροστά και ο κινητήρας, για να γεμίσει τελικά το χώρο με καπνούς (από εξάτμιση και ψυγείο) – αλλά τουλάχιστον, ήρθε πάλι στη ζωή. Η συνέχεια τώρα θα δοθεί στο συνεργείο, για τις απαραίτητες επισκευές στον 5.2 V10 FSI και την αερανάρτηση.

Get it on Google Play Download on the App Store