Μαγνήτης αισθήσεων η νέα Rolls-Royce Ghost Prism

Όλες οι Rolls-Royce είναι ιδιαίτερες, αλλά η νέα Ghost Prism Edition πηγαίνει την κατάσταση ακόμα παραπέρα. Αντλώντας έμπνευση από την τεχνοτροπία των αντιθέσεων στο σχεδιασμό, η έκδοση περιορισμένης παραγωγής της Ghost «συνδυάζει άψογα τους σκούρους και ουδέτερους τόνους, με έντονες  χρωματικές πινελιές».

Πρακτικά και οπτικά, αυτό σημαίνει πως η λιμουζίνα που θαυμάζουμε παντρεύει το Gunmetal ανθρακί χρώμα του αμαξώματος με μαύρα στοιχεία στη μάσκα, τους προφυλακτήρες και τις ζάντες, μαζί με ενθέσεις ζωηρών αποχρώσεων στον εμπρός προφυλακτήρα, το προφίλ και τις δαγκάνες των φρένων. Εδώ βλέπουμε την κόκκινη Phoenix Red, αλλά προσφέρονται επίσης οι Turchese, Mandarin και Forge Yellow. Για να έρθει η Ghost Prism στη λαμπερή και αψεγάδιαστη κατάσταση των φωτογραφιών, απαιτείται μια χρονοβόρα διαδικασία βαφής 10 βημάτων όπου εφαρμόζονται 4 στρώσεις χρώματος και στη συνέχεια γυαλίζονται με το χέρι, για συνολικά 16 ώρες!

Οι Βρετανοί συνεχίζουν το μοτίβο των αντιθέσεων και στην καμπίνα των επιβατών, όπου οι γκρί και λευκές επενδύσεις «σπάνε» από επιλεγμένα στοιχεία κόκκινων, με βασικότερες το εσωτερικό της στεφάνης του τιμονιού και την κορυφή του ταμπλό. Παράλληλα διαβεβαιώνουν τους υποψήφιους αγοραστές πως υπάρχει ένας σχεδόν απεριόριστος συνδυασμός χρωμάτων και δυνατότητες εξατομίκευσης, με το -κατ’ επιλογήν του εκάστοτε πελάτη- ξύλο και τα 1.040 LED στον έναστρο «ουρανό» να κερδίζουν τις εντυπώσεις.

Την κίνηση της Prism Edition, όπως και της κανονικής Ghost, αναλαμβάνει ο twinturbo V12 των 6.75 λίτρων, με απόδοση 571 ίππων και 800 Nm, με τα τελευταία να είναι διαθέσιμα  μόλις από τις 1.600 σ.α.λ. – 600 πάνω από το ρελαντί. Συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Satellite Aided Transmission, που επίσης αναλύει δεδομένα από το GPS και επιλέγει την κατάλληλη σχέση πριν καν αυτή χρειαστεί! Αλλαγές δεν προβλέπονται ούτε στις επιδόσεις, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,6 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα,

Η παραγωγή θα περιοριστεί σε 120 μονάδες παγκοσμίως, ως ωδή στα 120 χρόνια που συμπληρώνει φέτος η Rolls-Royce. Τιμή δεν ανακοινώνεται, αλλά δεν χρειάζεται να ρωτάμε τα αυτονόητα…

Get it on Google Play Download on the App Store