Νέα και πιο «οικονομική» BMW iX1 eDrive20

Η BMW διευρύνει προς τα κάτω την γκάμα της αμιγώς ηλεκτρικής iX1 με την εισαγωγή της νέας αρχικής έκδοσης iX1 eDrive20. Μέχρι τώρα μοναδικό μοντέλο ήταν το iX1 xDrive30 με ισχύ 313 ίππων και τιμή στην Ελλάδα από 54.990 ευρώ.

Η νέα BMW iX1 eDrive20 θα ξεκινήσει να παράγεται από τον ερχόμενο Νοέμβριο με συνιστώμενη τιμή λιανικής στην Ευρώπη, από 47.900 ευρώ. Εφοδιάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα στον μπροστινό άξονα, ο οποίος αποδίδει 204 ίππους και μέγιστη ροπή 247 Nm. Το μικρομεσαίο SAV επιταχύνει στα 0-100 χλμ./ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 170 χλμ./ώρα. Η συνδυασμένη μεικτή κατανάλωση είναι μεταξύ 16,8-18,1 kWh/100 χλμ. και η αυτονομία από 430 έως 475 χιλιόμετρα.

Η μπαταρία υψηλής τάσης που βρίσκεται στο πάτωμα του οχήματος, έχει καθαρή χωρητικότητα 64,7 kWh. Η μονάδα συνδυασμένης φόρτισης της νέας BMW iX1 eDrive20 επιτρέπει τη φόρτιση AC με έως και 11 kW στάνταρ. Σε αυτή την περίπτωση η μπαταρία «γεμίζει» από το μηδέν έως το 100% εντός 6,5 ωρών. Η τριφασική φόρτιση AC με ισχύ έως και 22 kW είναι προαιρετική και μειώνει το χρόνο φόρτισης σε 3:45 ώρες. Μπορεί να φορτιστεί με συνεχές ρεύμα με ισχύ έως 130 kW, όπου 29 λεπτά αρκούν για να φτάνει από το 10% στο 80%.

Οι σύντομοι χρόνοι φόρτισης προκύπτουν και από ένα ιδιαίτερα αποδοτικό λογισμικό φόρτισης. Επιπλέον, η προληπτική θερμική διαχείριση διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία της μπαταρίας υψηλής τάσης ελέγχεται βέλτιστα εγκαίρως πριν από μια στάση σε σταθμό ταχείας φόρτισης. Όταν το σύστημα πλοήγησης είναι ενεργό, η μπαταρία προετοιμάζεται αυτόματα πριν από μια προγραμματισμένη διακοπή φόρτισης. Η προετοιμασία της μπαταρίας μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί χειροκίνητα από τον οδηγό ανά πάσα στιγμή.

Η νέα BMW iX1 eDrive20 προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα στάνταρ εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος πλοήγησης BMW Maps, πολλών σύγχρονων συστημάτων υποστήριξης οδηγού, του Parking Assistant συμπεριλαμβανομένης της κάμερας υποβοήθησης οπισθοπορείας και πολυάριθμων καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών. Το νέο BMW iDrive με QuickSelect και το νέο BMW Operating System 9 αποτελούν επίσης στάνταρ εξοπλισμό. Επιτρέπει ένα ευρύτερο φάσμα ψηφιακού περιεχομένου για πληροφορίες και ψυχαγωγία, ταχύτερους κύκλους ενημέρωσης για λειτουργίες over-the-air, καθώς και βελτιστοποιημένη πρόσβαση σε πολλές συγκεκριμένες διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως εφαρμογές τρίτων, εκτεταμένες υπηρεσίες πλοήγησης και στάθμευσης και πρόσθετες δυνατότητες εξατομίκευσης, για παράδειγμα μέσω περαιτέρω My Modes.

Στο εσωτερικό της BMW iX1 eDrive20 η κυρτή οθόνη αποτελείται από μια οθόνη πληροφοριών 10,25 ιντσών και μια οθόνη ελέγχου με διαγώνιο 10,7 ιντσών. Η τελευταία γενιά BMW iDrive διαθέτει επανασχεδιασμένη οθόνη εκκίνησης με QuickSelect. Αυτό σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει μια βελτιωμένη δομή μενού, προσανατολισμένη σε συσκευές από τον τομέα των ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης. Το QuickSelect επιτρέπει την άμεση πρόσβαση στις λειτουργίες χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί ο χρήστης σε υπομενού. Αυτό σημαίνει ότι το νέο BMW iDrive είναι ακόμη πιο σταθερά προσανατολισμένο προς τη διαισθητική λειτουργία αφής και τον έλεγχο μέσω φυσικής γλώσσας.

Get it on Google Play Download on the App Store