Αιχμηρό και φουλ της τεχνολογίας το νέο Kia Forte!

Η Kia μας σύστησε το ανανεωμένο Forte, που φέρει μια σειρά αλλαγών και εστιάζουν κυρίως στην εμφάνιση, αλλά και στις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνει.

Το compact sedan Forte, που είναι γνωστό σε άλλες αγορές ως Cerato ή Κ3 και βρίσκεται ήδη στην 3η γενιά του από το 2018, θα είναι διαθέσιμο με τέσσερις εξοπλιστικές εκδόσεις και διαφορετικά τεχνολογικά πακέτα ανάλογα με την έκδοση. Εξωτερικά τώρα, ξεχωρίζει το ανασχεδιασμένο εμπρόσθιο μέρος με τα νέα LED φωτιστικά σώματα, που ταιριάζουν αρμονικά με τις πιο λεπτές γρίλιες στην Tiger Nose μάσκα. Στο προφίλ του αμαξώματος δεν υπάρχουν αλλαγές, εν αντιθέσει με το πίσω τμήμα που έχει έναν ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, νέα φωτιστικά LED φανάρια, ενώ ξεχωρίζει στην πόρτα του πορτ μπαγκάζ ένα διακριτικό spoiler. Κλείνοντας τα της εξωτερικής εμφάνισης, το Kia Forte εξοπλίζεται με νέες ζάντες 16 και 17 ιντσών και έχει προστεθεί και το φρεσκαρισμένο λογότυπο της Kia.

Στην καμπίνα τώρα, στο ανώτερο σημείο της κεντρικής κονσόλας για τις εκδόσεις GT & GT-Line υπάρχει μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών (8 ιντσών για τις υπόλοιπες), με το σύστημα infotainment να είναι συμβατό με τα πρωτόκολλα επικοινωνίας Apple CarPlay και Android Auto. Σε ότι αφορά τον εξοπλισμό ασφάλειας, το Forte θα έχει από το βασικό του εξοπλισμό τα απαραίτητα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ενώ θα υπάρχουν επιπλέον 15 συστήματα, όπως το Highway Driving Assist, Adaptive Cruise Control μέσω του συστήματος πλοήγησης, αλλά και το σύστημα Safe Exit Warning.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά σύνολα τώρα, το Forte θα προσφέρεται με δυο κινητήρες. Αρχικά συναντάμε έναν ατμοσφαιρικό 2λιτρο κινητήρα με ισχύ 149 ίππων και 178 Nm ροπής, με τη μετάδοση της κίνησης να εξασφαλίζεται από ένα κιβώτιο IVT (Intelligent Continuously Variable Transmission) που διατηρεί την κατανάλωση σε χαμηλά επίπεδα. Ο ισχυρότερος κινητήρας είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 1.6 Τ-GDI με ισχύ 203 ίππων και 264 Nm ροπής, με τον υποψήφιο αγοραστή να μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός 7τάχυτου αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ή ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Μάλιστα η έκδοση GT για την οποία προορίζεται ο εν λόγω κινητήρας εξοπλίζεται επίσης και με μια πιο σπορ ανάρτηση, με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω και μεγαλύτερους δίσκους για το σύστημα πέδησης. Το νέο Kia Forte θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της μάρκας στο Μεξικό, προορίζεται για την αγορά της Βορείου Αμερικής κι η Kia δεν έχει ανακοινώσει τις τιμές του ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store