Νέα ανάκληση σε εκατομμύρια Tesla

Οι ανακλήσεις κοντεύουν να γίνουν συνώνυμο των Tesla, κυρίως λόγω του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης Autopilot. Τα αμερικανικά ηλεκτρικά, ωστόσο, μαστίζονται από κάθε λογής προβλήματα, που «μυρίζουν» ανάκληση. Ένα τέτοιο, αρκετά ιδιόρρυθμο είναι η αλήθεια, οδηγεί σε νέες επισκέψεις στα συνεργεία πάνω από 2 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Αμερική.

Ο καινούργιος λόγος που Model Y, Model 3, Model X, Model S και «φρέσκο-φρέσκο» το Cybertruck υπάγονται σε πρόγραμμα ανάκλησης, αφορά τα λαμπάκια, το φωτισμό και τα γραφικά του συστήματος πολυμέσων, αλλά και του πίνακα οργάνων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (National Highway Traffic Safety Association/NHTSA), οι ενδείξεις που εμφανίζονται στις οθόνες των Tesla είναι μικρότερες του κατώτατου επιτρεπόμενου ορίου των 3,2 χλστ. (1/8 της ίντσας). Κάτι που δυνητικά δυσκολεύει την αντίληψη και ανάγνωσή τους από τον οδηγό, αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος λόγω απόσπασης προσοχής.

Η εν λόγω δυσλειτουργία αφορά περισσότερα από 2 εκατ. Tesla (2,2 συγκεκριμένα) χρονολογίας 2017-2023, τουτέστιν σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα που έχει πουλήσει η φίρμα του Elon Musk στις Η.Π.Α. για τη συγκεκριμένη εξαετία. Η επιδιόρθωση πάντως δεν χρειάζεται κάποια χρονοβόρα ή πολύπλοκη διαδικασία από τους μηχανικούς, όπως αφαιρέσεις ταμπλό/πάνελ ή ριζικές αλλαγές στα ηλεκτρονικά. Μια απλή αναβάθμιση λογισμικού, που είναι ήδη διαθέσιμη από τα τέλη Γενάρη, λύνει το πρόβλημα. Αυτή η μικρή βλάβη τώρα, «χαρίζει» στο Cybertruck μια ασυνήθιστη πρωτιά: αυτή του μοντέλου που έγινε ανάκληση στην Αμερική, στο μικρότερο χρονικό διάστημα μετά από το επίσημο εμπορικό του λανσάρισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store