Ηλεκτρικό λειτουργεί κανονικά μετά από τυφώνα (+video)

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν τα πάνε καλά με το νερό, γνωστή συνθήκη. Κανένα όχημα, βασικά, καθώς ακόμα και κινητήρα εσωτερικής καύσης να έχει κάποιο, αν πάρει νερό «χαίρετε». Εκ φύσεως, όμως, ηλεκτρισμός και ύδατα είναι άκρα αντίθετα. Κάτι για το οποίο αδιαφόρησε πλήρως ένα Rivian R1T στην Αμερική, που χτυπήθηκε από τυφώνα, καλύφθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου από νερό και συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά!

O πρόσφατος τυφώνας «Helene» διέλυσε τα πάντα στο πέρασμά του, παίρνοντας μαζί του χιλιάδες οχήματα και προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων. Στο μάτι του κυκλώνα, αρκετά κυριολεκτικά, βρέθηκε το R1T που βλέπουμε. Ο κάτοχός του το είχε παρκάρει σε υπαίθριο πάρκινγκ, δίχως να γνωρίζει ότι θα πέρναγε από την περιοχή η κακοκαιρία. Η αλλαγή πορείας ήταν ξαφνική και χτύπησε το Άσβιλ, στη Βόρεια Καρολίνα, παρασύροντας αυτοκίνητα και πνίγοντάς τα στα λασπόνερα. Ένα από αυτά ήταν και το Rivian, το οποίο βρέθηκε κοντά στα 50 μέτρα μακριά από εκεί που το είχε παρκάρει ο ιδιοκτήτης του.

Ο άνθρωπος καταρχάς ήταν χαρούμενος και που το βρήκε, οπότε το γεγονός αυτό από μόνο του είναι νίκη. Πολλές προσδοκίες δεν είχε όταν μπήκε μέσα, βλέποντας το πλημμυρισμένο εσωτερικό και τις λάσπες να έχουν καλύψει μέχρι την οροφή. Κι όμως, αποδεικνύεται πως οι μονώσεις και τα προστατευτικά σε μπαταρίες-κινητήρες κρατάνε τόσο αποτελεσματικά τα στεγανά, ώστε το R1T πήρε με άνεση μπροστά κατευθείαν! Ένα πολύ καλό πλύσιμο θέλει μόνο και θα είναι σαν καινούργιο. Φυσικά θα περάσει από τον απαραίτητο έλεγχο στο συνεργείο, αλλά η πρώτη επαφή μετά τον τυφώνα δείχνει πως βγήκε αλώβητο.

Get it on Google Play Download on the App Store