Hyundai Elantra με 1 εκ. χλμ. έγινε καινούργιο «N»

Τα αυτοκίνητα της Hyundai έχουν ισχυρή παράδοση και στον τομέα της αξιοπιστίας, γεγονός που αποδεικνύεται και από σχετικές έρευνες, όπου η μάρκα και τα μοντέλα της βρίσκονται ψηλά σε κατάταξη. Γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα και από ένα Hyundai Elantra τέταρτης γενιάς του 2008 (βασίζονταν στο Hyundai i30 πρώτης γενιάς), το οποίο πέρασε το «όριο» του ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων το 2020. Τότε ο κάτοχός του το έκανε ανταλλαγή και πήρε ένα Kona.

Τότε παραχωρήθηκε στην εκπομπή Roulez au Suivant του τηλεοπτικού σταθμού Quebec TV του Καναδά, αντί το αυτοκίνητο να πάει για ανακύκλωση ή για ανταλλακτικά. Σε συνεργασία με τη Hyundai Canada το οικογενειακό αυτό μοντέλο ανακατασκευάστηκε για να ζήσει μια δεύτερη νιότη. Σε συνεργασία με την ομάδα από το τηλεοπτικό σόου, το αυτοκίνητο κληρώθηκε και παραχωρήθηκε σε ένα 16χρονο τηλεθεατή. H Hyundai παρείχε στην ομάδα Roulez au Suivant που αναλαμβάνει ανακατασκευές αυτοκινήτων πάνω από 100 ανταλλακτικά, μεταξύ αυτών καινούργιο μπλοκ κινητήρα και διάφορα μηχανικά εξαρτήματα.

Στη συνέχεια, μια ομάδα ειδικών αφαίρεσε το χρώμα του αυτοκινήτου και το έβαψε εξολοκλήρου στην μοναδική απόχρωση του Performance Blue που έχει γίνει το σήμα κατατεθέν του τμήματος Hyundai N. Το μπλε χρώμα συμπληρώνουν τα μαύρα πρόσθετα στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τα κόκκινα διακοσμητικά. Επίσης, τοποθετήθηκαν νέες ζάντες αλουμινίου και λογότυπα «N». Αντίστοιχα και το εσωτερικό του «εκατομμυριούχου» Elantra φρεσκαρίστηκε και ο χιλιομετρητής μηδενίστηκε καθώς σταμάτησε να μετράει στα 999.999 χλμ.

Πληροφοριακά, τα περισσότερα χιλιόμετρα του αυτοκινήτου τα έκανε ένας οδηγός delivery. To Elantra αγοράστηκε το 2011 από τοπική εμπορία της Hyundai και τότε είχε περίπου 30.000 χλμ. Έκτοτε το αυτοκίνητο διένυε κατά μέσο όρο 107.000 χλμ. το χρόνο για να φτάσει το εντυπωσιακό νούμερο του 1 εκατομμυρίου χιλιομέτρων.

Get it on Google Play Download on the App Store