Κλεμμένη Ferrari βρέθηκε μέσω ακουστικών!

Πολλές φορές η τεχνολογία μας δυσκολεύει τη ζωή. Πολυπλοκότητα και έξτρα ενέργειες, για διαδικασίες που υπό πιο αναλογικές συνθήκες θα γίνονταν με το πάτημα ενός κουμπιού. Η αλήθεια, όμως, είναι πως σε αρκετές περιπτώσεις, τα gadgets μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια. Ο ιδιοκτήτης μιας Ferrari 812 GTS, για παράδειγμα, ακόμα θα έψαχνε το αυτοκίνητό του αν δεν υπήρχαν τα προηγμένα ακουστικά στο εσωτερικό του.

Η επίμαχη Ιταλίδα κλάπηκε από το Greenwich στις 16 Σεπτέμβρη, με τον κάτοχό της να σπεύδει στην αστυνομία. Η ενημέρωση των οργάνων της τάξης για το αυτοκίνητο και τα υπάρχοντα εντός αυτού, έδωσε στους αστυνομικούς την καλύτερη ιδέα για τον εντοπισμό του. Στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, ο ιδιοκτήτης της 812 GTS είχε αφήσει τα AirPods του iPhone του. Η Apple έχει προνοήσει για την προστασία των πανάκριβων ακουστικών (πανάκριβων για εμάς, όχι για κάποιον που έχει Ferrari), με την εφαρμογή Find My. Αν τα AirPods κλαπούν, δηλαδή, πολύ εύκολα μπορούν να εντοπιστούν μέσω του ίδιου, του smartphone. Πάνω από 100 ευρώ (129 δολάρια) κάνουν τα συγκεκριμένα, οπότε απολύτως ευπρόσδεκτη η δυνατότητα ανάκτησής τους σε περίπτωση κλοπής.

Ακόμα πιο ευπρόσδεκτη, δε, η δυνατότητα εύρεσης ενός κλεμμένου supercar, που κοστίζει πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ! Στις 575.000 δολάρια (περί τις 520.000 ευρώ) τοποθετείται το κόστος αγοράς της εν λόγω 812 GTS, η οποία βρέθηκε από τους αστυνομικούς του Waterbury μέσω του Find My και των ακουστικών! Μαζί με τη Ferrari βρέθηκε κι ένα Acura TLX, καθώς αποδείχθηκε πως οι δυο νεαροί (19 και 22 ετών) που συνελήφθησαν για τις κλοπές των οχημάτων, είχαν στήσει κανονική σπείρα με κλεμμένα αυτοκίνητα.

Get it on Google Play Download on the App Store