Νέο μικρό crossover Fiat Argo Endurance

Η Fiat παρουσίασε μια νέα περιπετειώδη εκδοχή του μικρού της crossover Argo, ονόματι Endurance, που κατασκευάζεται, πωλείται και διαπρέπει εμπορικά στην αγορά της Βραζιλίας, αλλά και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Εξωτερικά το σχεδόν 4 μέτρων μήκους αμάξωμα ξεχωρίζει από την προσθήκη των μαύρων προστατευτικών τμημάτων στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και γύρω από τους θόλους των τροχών, τους μαύρους καθρέπτες και τις 15άρες ζάντες αλουμινίου με χωμάτινα ελαστικά διάστασης 205/60. Κάτω από το αμάξωμα συναντάμε προστατευτικές ποδιές, αλλά κυριότερα αναβαθμισμένη ανάρτηση που αξιοποιεί στο έπακρο τα all terrain λάστιχα. Η απόσταση από το έδαφος φτάνει τα 186 χλστ., προσφέροντας μαζί με τους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες γωνία προσέγγισης 20,5 μοίρες και αποχώρησης 33 μοίρες – νούμερα καλύτερα από αρκετά μικρά SUV, που κάνουν το Argo Endurance απρόσμενα ικανό εκτός δρόμου.

Στο εσωτερικό  υπάρχουν νέες υφασμάτινες επενδύσεις στα καθίσματα με ειδικές ραφές και λογότυπα, σκούρο σήμα στο τιμόνι και γενικά πιο σκουρόχρωμος διάκοσμος συνδυασμένος με διακοσμητικά χρωμίου. Το προαιρετικό Comfort Pack προσθέτει infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών, θύρα USB, φώτα ομίχλης και αισθητήρες.

Την κίνηση του Argo Endurance αναλαμβάνει ένας 4κύλινδρος, 8βάλβιδος κινητήρας αιθανόλης Firefly 1.3 λτ. ισχύος 107 ίππων και 139 Nm, συνδυασμένος με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η επιτάχυνση κρίνεται ως ικανοποιητική (0-100 χλμ./ώρα σε 12,3 δλ.)., αλλά ακόμα καλύτερη είναι η τιμή. To Endurance ξεκινά στη Βραζιλία από τις 79.990 ρεάλ, που αντιστοιχούν σε μόλις 13.056 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store