Κάτοχος Tesla έκλεβε ρεύμα κι έκαψε σπίτι γείτονα!

H ρευματοκλοπή διώκεται ποινικά παντού. Σε κάποιες χώρες μάλιστα, το πρόβλημα είναι τόσο έντονο ώστε κοστίζει δισεκατομμύρια κάθε χρόνο. Μια από αυτές τις χώρες είναι το Μεξικό (πάνω από 2,2 δις ευρώ οι απώλειες της εκεί ΔΕΗ), όπου ο πονηρός κάτοχος ενός Tesla Model S τιμωρήθηκε για την πράξη του όχι από το νόμο, αλλά από το ίδιο το ρεύμα.

To περιστατικό σημειώθηκε στην Τιχουάνα, όταν ο «εξυπνατζής» ιδιοκτήτης του Model S αποφάσισε να φορτίσει το αυτοκίνητό του. Για να το κάνει, όμως, δεν συνέδεσε το Tesla στο σπίτι του ή κάποιο σημείο φόρτισης. Το αυτοκίνητο συνδέθηκε απευθείας σε στύλο ηλεκτροδότησης, προκειμένου να γλιτώσει τη χρέωση. Όπως ξέρουμε όλοι, προφανώς πλην του συγκεκριμένου, η φόρτιση ενός ηλεκτρικού κρύβει κινδύνους αν δεν γίνεται σωστά. Προφανέστατα, η σύνδεση του Model S σε ηλεκτροφόρα κολώνα μόνο ενδεδειγμένη επιλογή δεν είναι. Κάτι που δεν άργησε να φανεί, με την εκδήλωση βραχυκυκλώματος. Από εκεί και πέρα, όλα ήταν στρωμένα για την πυρκαγιά που ξέσπασε κατευθείαν.

Η μπαταρία του αυτοκινήτου τυλίχτηκε στις φλόγες, παρασύροντας μαζί της τόσο το όχημα όσο και το σπίτι που ήταν ακριβώς δίπλα στο Tesla. Η πυροσβεστική έσπευσε στο σημείο και περιόρισε την πυρκαγιά, παραμένοντας στο σημείο για ώρες μετά το συμβάν ώστε να καταβρέχουν το EV για το φόβο αναζωπύρωσης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουρίστα που προκάλεσε την καταστροφή, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή είναι αρκετά φτωχή για να υποστηρίξει κάποιους από τους κατοίκους της τέτοιο αυτοκίνητο. Τώρα τουρίστας, πώς ήξερε αυτή την τοπική «πατέντα», άγνωστο. Ακόμα πιο ειρωνικό το γεγονός ότι λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά, υπάρχουν κανονικοί φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα.

Get it on Google Play Download on the App Store