Subaru WRX STI 370HP τερματίζει το κοντέρ (+video)

Το Subaru WRX STI είναι το πιο διαχρονικό rally replica, ενώ μέχρι πρότινος ήταν και το μοναδικό εναπομείναν, ενώ περιμένουμε με αγωνία το επόμενο «πυροβόλο» από το Φούτζι.

Μέχρι τότε μια χαρά μας κρατάει παρέα τόσο το σημερινό, όσο και το προηγούμενο. Κανονικά, θα μιλούσαμε για 300 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 407 Nm στις 4.000 σ.α.λ. από τον 2.5άρη τετρακύλινδρο τούρμπο boxer, στους τέσσερις τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Το συγκεκριμένο όμως είναι βελτιωμένο στα 370 άλογα, χάρις σε ένα ήπιο 1ο στάδιο (το κλασικό τρίπτυχο αντικατάστασης εισαγωγής-εξαγωγής και επαναπρογραμματισμού εγκεφάλου).

Δεδομένα μιλάμε για καλύτερες επιδόσεις από τα 5,2 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 255 χλμ./ώρα του εργοστασιακού, ενώ και ο ήχος έχει πάρει τα πάνω του (ας είναι καλά η aftermarket εξάτμιση και το σύστημα anti lag). Το βελτιωμένο STI περνάει «αέρα» τα 200 χλμ./ώρα και συνεχίζει απτόητο μέχρι τα 260 χλμ./ώρα, όπου και τερματίζει η βελόνα του κοντέρ. Πάντα υπό το ξεχωριστό soundtrack του επίπεδου μοτέρ, με το πωρωτικό κροτάλισμα.

Get it on Google Play Download on the App Store