Ανοίγει στόματα η νέα τιμή του BYD Dolphin

Ο Όμιλος Σφακιανάκη ανακοινώνει τις νέες τιμές του ηλεκτρικού BYD Dolphin για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων. Το μοντέρνο μικρομεσαίο μοντέλο με βασική τιμή 26.380 ευρώ είναι το πιο προσιτό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της κατηγορίας του. Με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3», η βασική τιμή του BYD Dolphin υπολογίζεται στα 19.998 ευρώ, όσο κοστίζει ένα αυτοκίνητο με συμβατικό σύστημα κίνησης ή υβριδικό! Στην περίπτωση απόσυρσης παλαιού οχήματος η τιμή μειώνεται περισσότερο κατά 2.000 ευρώ, στα 17.998 ευρώ!

Συνδυάζοντας την τιμή με τον πλούσιο εξοπλισμό της βασικής έκδοσης Comfort, όπως αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, μεταλλικό χρώμα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση και επενδύσεις από Vegan δέρμα, οθόνη infotainment 12,8 ιντσών με σύστημα πλοήγησης, πανοραμική κάμερα 360 μοιρών, αντλία θερμότητας και περισσότερα από 20 συστήματα άνεσης και ασφάλειας, το Dolphin είναι ασυναγώνιστο. Το BYD Dolphin διαθέτει επίσης μια πλήρη γκάμα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, ενώ ο οργανισμός Euro NCAP το έχει αξιολογήσει με τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστεριών.

Η τεχνολογία του BYD Dolphin αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του, καθιστώντας το ένα από τα πιο προσιτά και προηγμένα ηλεκτρικά οχήματα στην αγορά. Ενσωματώνει την Blade Battery, μια μπαταρία 60,4 kWh Λιθίου Φωσφορικού Σιδήρου (LFP), που προσφέρει αυτονομία έως 427 χλμ. Το BYD Dolphin βασίζεται στην πλατφόρμα e-Platform 3.0, η οποία ενσωματώνει το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης 8 σε 1. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει τη Μονάδα Ελέγχου Οχήματος, το Σύστημα Διαχείρισης Μπαταρίας, τη Μονάδα Διανομής Ισχύος, τον Κινητήρα Μετάδοσης Κίνησης, τον Ελεγκτή Κινητήρα, τη Μετάδοση, τον μετατροπέα DC-DC και τον Ενσωματωμένο Φορτιστή. Το αποτέλεσμα είναι μια απόδοση συστήματος της τάξης του 89%, προσφέροντας ταυτόχρονα βέλτιστη απόδοση και μια εξαιρετική οδηγική εμπειρία.

Ο κινητήρας είναι σύγχρονος, μόνιμου μαγνήτη, με ισχύ 204 ίππων και ροπή 310 Nm. Επιταχύνει το Dophin από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ./ώρα. Τα τέσσερα προφίλ οδήγησης – Sport, Normal, Economy, Snow – προσαρμόζουν τις λειτουργίες του οχήματος στις οδηγικές συνθήκες και ανάγκες του οδηγού, ενώ τα δισκόφρενα σε όλους τους τροχούς (τα εμπρός αεριζόμενα) εξασφαλίζουν μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης. Η τεχνολογία Vehicle-To-Load (V2L) του BYD Dolphin επιτρέπει τη φόρτιση εξωτερικών συσκευών με ισχύ 3,3 kW, καθιστώντας το όχημα κινητό σταθμό παροχής ενέργειας. Η ενσωματωμένη αντλία θερμότητας περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό, αυξάνοντας τη θερμική απόδοση έως και 15% τον χειμώνα, αξιοποιώντας την απορριπτόμενη θερμότητα από το σύστημα μετάδοσης κίνησης, τον χώρο επιβατών και τη μπαταρία.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι όλα τα μοντέλα BYD συνοδεύονται στάνταρ με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ., εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τη μπαταρία, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα. Για παραγγελίες έως το τέλος του 2024 προσφέρεται επίσης δωρεάν 3ετές service.

Get it on Google Play Download on the App Store