Βιετναμέζικη Pagani Huayra με βάση Daewoo! (+video)

Οι 30-35 ετών και άνω θα θυμούνται τις χρυσές εποχές των Daewoo, όταν τα Matiz, Lanos και Nubira (κυρίως τα δυο πρώτα) συναγωνιζόντουσαν με τα Hyundai Atos,  Accent και Lantra για το ποιο θα πλημμύριζε περισσότερο τους ελληνικούς δρόμους. Τα Espero και Nexia ενδεχομένως να μην έρχονται τόσο αυτόματα στη μνήμη, αλλά είχαν κι αυτά τις επιτυχίες τους. Πού να το φαντάζονταν ότι 30 χρόνια μετά θα ξαναζούσαν, και μάλιστα ως Pagani!

Όχι γνήσιο, βέβαια, αυτό έλειπε. Αλλά ως βάση για μια απίστευτα πειστική και ρεαλιστική ρέπλικα από το Βιετνάμ. Μια παρέα μηχανικών και φανοποιών από την ασιατική χώρα αποφάσισαν να φτιάξουν τη δική τους Huayra, χρησιμοποιώντας ένα Espero σαν θεμέλια. Οι άνθρωποι πάτησαν πάνω σε μια μινιατούρα του ιταλικού hypercar, κατασκευάζοντας τη ρέπλικα στο μεγαλύτερο μέρος της με το μάτι! Όχι μέσω μεταφοράς σχεδίων και blueprints από CAD ή 3D εκτυπώσεις, αλλά παραδοσιακά. Το αμάξωμα κατασκευάζεται από fiberglass και προς τιμήν των Βιετναμέζων, πλησιάζει σε τεράστιο βαθμό την εικόνα εκείνου από την πραγματική Huayra. Πολύ κοντά στο σχέδιο και οι ζάντες, ενώ εντυπωσιάζει το γεγονός πως το τελικό αποτέλεσμα πλησιάζει και σε διαστάσεις το V12 όνειρο.

Κάτω από το παρουσιαστικό, φυσικά δεν υπάρχει twinturbo δωδεκακύλινδρος κινητήρας. Πλαίσιο, αναρτήσεις, φρένα, μετάδοση και εννοείται μοτέρ προέρχονται από το Espero, κάτι που σημαίνει πως η εκπληκτικής ποιότητας ρέπλικα κινείται μάλλον από τον 16βάλβιδο τετρακύλινδρο 1.500άρη των 90 ίππων και 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Αν στους εμπρός τροχούς καταλήγουν όλα τα άλογα, ή αν παράγονται από το ατμοσφαιρικό σύνολο, άγνωστο. Κι αυτό διότι το Espero που επιλέχθηκε, ήταν σε κακή κατάσταση. Αλλά σε τι αυτοκίνητο εξελίχθηκε, μέσα σε ενάμιση χρόνο!

Get it on Google Play Download on the App Store