Το Cybertruck «σιδερώνει» τα βουνά (+videos)

To Cybertruck έχει ακούσει πολλά για τις εκτός δρόμου δυνατότητες, αλλά η Tesla υπογραμμίζει πως το αυτοκίνητο ακόμα δουλεύεται. Για παράδειγμα, μια από τις κυριότερες λειτουργίες που μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα σε δύσβατα τερέν, είναι το μπλοκάρισμα των διαφορικών. Διαφορικά φυσικά δεν έχει, καθότι ηλεκτρικό, αλλά τα προηγμένα του ηλεκτρονικά προσομοιώνουν την ανάλογη συμπεριφορά από τους ηλεκτροκινητήρες.

To Baja Mode βρίσκεται ακόμα υπό εξέλιξη, με την προσθήκη στο «οπλοστάσιο» του Cybertruck να προγραμματίζεται για τους προσεχείς μήνες μέσω αναβάθμισης λογισμικού (over-the-air εννοείται). Οι Αμερικανοί μας δίνουν μια οπτική από τα προσεχώς, σε μια από τις δυσκολότερες off road διαδρομές που υπάρχουν στην Αμερική. Το Hell’s Revenge είναι όσο δύσκολο πέρασμα αφήνει να εννοήσει το όνομά του, περιλαμβάνοντας 10,4 χιλιόμετρα από τρομακτικές χαράδρες, ανηφόρες-«μαχαίρια», κοτρόνες παντού, απίστευτες ανομοιομορφίες στο έδαφος και γενικότερα, οτιδήποτε μπορεί όχι απλά να δυσκολέψει ένα αυτοκίνητο, αλλά να το σπάσει.

Με το Baja Mode ενεργοποιημένο και κόντρα σε ό,τι έχουμε δει έως τώρα από το Cybertruck (χωρίς το συγκεκριμένο σύστημα όμως, να είμαστε δίκαιοι), το pick up της Tesla κάνει το «κολασμένο» πέρασμα να φαντάζει απλό χωματόδρομο. Ο Wes Morrill, ο επικεφαλής μηχανικός του Cybertruck, δεν έχασε την ευκαιρία να ευλογήσει τα γένια του και να αποθεώσει τη δυναμική του αυτοκινήτου, εξηγώντας παράλληλα το τεχνικό σκέλος: «Ακονίζουμε τα ηλεκτρονικά και τα προγράμματα εκτός δρόμου, με τις βελτιώσεις να γίνονται διαθέσιμες εντός των προσεχών μηνών μέσω ασύρματων αναβαθμίσεων. Το τρικινητήριο είναι σαν να πηγαίνεις βόλτα στο βουνό.  Το δικινητήριο τα καταφέρνει εξίσου καλά, ακόμα και χωρίς τα κλειδώματα. Απλά χρειάζεται περισσότερη επιδεξιότητα από πλευράς οδηγού. διπλού κινητήρα στο τέλος το αποτελούσαν επίσης. Και είναι εφικτό χωρίς ντουλάπια, αν και χρειάζεται περισσότερη επιδεξιότητα».

Get it on Google Play Download on the App Store