Tesla Cybertruck έσπασε στην έρημο (+video)

Δεν λέει να βρει ησυχία το Cybertruck από την ώρα που παρουσιάστηκε. Έχει καθιερωθεί σχεδόν μια είδηση ανά βδομάδα, με το pick up της Tesla να αντιμετωπίζει δυσκολίες εκτός δρόμου. Το τελευταίο νέο αφορά ίσως το πιο «χοντρό» περιστατικό, καθώς το αυτοκίνητο δεν κόλλησε απλά σε κάποιο πέρασμα ή εκτέθηκε από αντίπαλο, αλλά έσπασε.

Η Unplugged Performance πήρε το Cybertruck μαζί με ένα βελτιωμένο Model Y, ένα Ford Bronco Raptor και δυο Rivian, στη έρημο Μοχάβε. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση King of the Hammers, που φιλοξενεί και τεστάρει εκτός δρόμου όποιο μοντέλο πιστεύει πως είναι έτοιμο για την πρόκληση. Το Cybertruck έφερε και αυτό κάποιες μετατροπές, αλλά σχετικά περιορισμένης έκτασης: φαρδύτερα φτερά, αποστάτες, 20άρηδες off road τροχούς σε ελαστικά Yokohama X-AT και κυριότερα, χειροκίνητους αποσυνδετήρες αντιστρεπτικών. Κατά τα άλλα, το αυτοκίνητο ήταν απολύτως εργοστασιακό. Ούτε lift kit, ούτε αλλαγές στο λογισμικό της αερανάρτησης, ούτε έξτρα προστασία στο αμάξωμα.

Όλα πήγαιναν πρίμα στις ερημιές της Καλιφόρνια, με το Cybertruck να ντριφτάρει στο χώμα, να ελίσσεται στα βράχια και μέχρι να σπεύδει στη διάσωση του Model Y, ξεκολλώντας το από την άμμο. Όπως ξέρουμε όμως, τα ωραία κάποια στιγμή φτάνουν στο τέλος τους. Ενώ το Cybertruck έδειχνε πιο φορμαρισμένο από κάθε άλλη του παρουσία μακριά από την άσφαλτο, η ατυχία δεν γινόταν να μην το χτυπήσει. Σε μια από τις βόλτες του στα κατσάβραχα, η επαφή του με πέτρα έσπασε το ακραξόνιο του πίσω δεξιά τροχού. Η ζημιά ήταν αρκετά εκτενής, κρίνοντας από τον τρόπο που έχει στρίψει η ρόδα λες κι έχει σύστημα Crab Mode. Ο Αμερικανός βελτιωτής υποστηρίζει πως το πρόβλημα δεν αφορούσε κάτι παραπάνω από έναν σπασμένο σύνδεσμο, αλλά δεν παύει να μην δίνει την καλύτερη εικόνα.

Get it on Google Play Download on the App Store