Το Audi RS 3 ξέρανε τη BMW M2 στο Nurburgring

Audi RS 3 και BMW M2 έχουν ανοίξει μόνιμη κόντρα, ειδικά μέσα στο Nurburgring όπου ανταλλάσσουν χτυπήματα και ρεκόρ. Το προ facelift RS 3 έθεσε τον πήχη στην κατηγορία των compact αυτοκινήτων παραγωγής, η M2 απάντησε και τώρα, ήρθε η σειρά της να αφήσει το θρόνο της «Πράσινης Κόλασης» και πάλι στο νέο RS 3.

Με το καμουφλάζ ακόμα στο αμάξωμα, καθώς δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα, η επερχόμενη αναβαθμισμένη εκδοχή του «όπλου» από το Ίνγκολσταντ μπήκε στο Nordschleiffe, έχοντας τον δοκιμαστή Frank Stippler στο τιμόνι, έγραψε ένα ωραιότατο 7.33.12 και κατέβασε για πάνω από 5 δλ. το χρόνο της G87. Tο βαυαρικό κουπέ είχε σημειώσει πέρσι 7.38.71, ενώ συνολικά και συγκριτικά με το σημερινό RS 3, το επικείμενο βελτιώνει την επίδοσή του κατά σχεδόν 8 δευτερόλεπτα! Στο 7.40.748 είχε σταματήσει το χρονόμετρο πριν 3 χρόνια, στο ντεμπούτο δηλαδή του απερχόμενου μοντέλου.

Το πιο εντυπωσιακό, είναι πως όλη αυτή η περικοπή στα δευτερόλεπτα γίνεται χωρίς αύξηση στην ιπποδύναμη! Οι Γερμανοί αναφέρουν πως ο πεντακύλινδρος 2.5 TFSI παραμένει στα 400 άλογα και τα 500 Nm, ενώ και τα ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, αλλά και τα κεραμικά δισκόφρενα, συγκαταλέγονταν στον εξοπλισμό και του προηγούμενου RS 3 που είχε κάνει αρχικά το ρεκόρ. Συνεπώς η εντυπωσιακή βελτίωση στο χρόνο οφείλεται αποκλειστικά στις αναβαθμίσεις της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης, τις ενισχύσεις στο σασί και την αναθεωρημένη λειτουργία του συστήματος τετρακίνησης quattro.

Get it on Google Play Download on the App Store