Σχολή οδήγησης για Ford Ranger Raptor

Το Ranger Raptor είναι ένα από τα ικανότερα οχήματα που κυκλοφορούν, αρκεί να ξέρει κι ο οδηγός του τι κάνει. Ο «Ράπτορας» μπορεί να υποδυθεί αγωνιστικά του Ντακάρ, να περάσει από πάσης φύσεως εμπόδιο, να χαρίσει άπειρες στιγμές απόλαυσης, αλλά όλοι ξέρουμε -εννοείται και η Ford- πως οι περισσότεροι κάτοχοί του δύσκολα θα αξιοποιήσουν έστω το 50% των δυνατοτήτων του.

Για το λόγο αυτό η Ford Performance έβαλε στα προγράμματα εκπαίδευσής της το κορυφαίο Ranger, παρέχοντας την ευκαιρία στους ιδιοκτήτες του θηριώδους pick up να μάθουν τα όρια του αυτοκινήτου τους. Το Ranger Raptor Assault School περιλαμβάνει όλα τα σενάρια που μπορεί να συναντήσει κάποιος, όταν αφήσει την άσφαλτο πίσω του: από απλή υπερκέραση εμποδίων και χρήση του κατάλληλου προγράμματος λειτουργίας (τετρακίνηση, ηλεκτρονικά, διαφορικά κλπ) ανάλογα την περίσταση, μέχρι φουλ οδηγική επίθεση με το γκάζι στο πάτωμα, πλαγιολισθήσεις και άλματα!

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διαρκεί μια μέρα και συνοδεύει χωρίς έξτρα χρέωση την πώληση κάθε Ranger Raptor, κάτι που σημαίνει ότι όλοι οι κάτοχοι στην Αμερική μπορούν να παίξουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά με το καμάρι τους, δωρεάν! Ο Will Ford, διευθυντής της Ford Performance (και απόγονος πέμπτης γενιάς της ιδρυτικής οικογένειας του «Μπλε Οβάλ»), εξηγεί ότι όσοι έχουν Ranger Raptor, είτε πρόκειται για αρχάριους στις εκτός δρόμου δραστηριότητες είτε πεπειραμένοι, μπορούν να βιώσουν με ασφάλεια την πλήρη δυναμική του αυτοκινήτου, αξιοποιώντας (και αναγνωρίζοντας στην ολότητά της) τη δουλειά που έριξαν οι μηχανικοί κατά την εξέλιξη του.

Καίριες και στοχευμένες ενέργειες από τη Ford, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη το πόσο πιο δυνατό είναι το Ranger Raptor στην Αμερική. Εκεί ο 3.0 V6 twinturbo EcoBoost δεν παράγει 292 ίππους και 491 Nm ροπής, όπως στα μέρη μας, αλλά εκτινάσσεται στα 405 άλογα και 583 Nm!

Get it on Google Play Download on the App Store