Όταν το Yugo έγινε κινηματογραφικός αστέρας (+video)

Το Yugo είναι ένας cult μύθος της αυτοκίνησης. Τόνοι μελάνι έχουν χυθεί για τα καμώματά του, με θετική και αρνητική (περισσότερο) απόχρωση, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα δεκάδες ανέκδοτα που κυκλοφορούν για αυτό. Παρόλη τη φήμη που το συνόδευε καθ’ όλη την 28ετή του πορεία (1980-2008), το καμάρι της άλλοτε γιουγκοσλαβικής μηχανικής κατάφερε να αγγίξει το 1 εκατομμύριο πωλήσεις και να συμμετάσχει μέχρι σε παραγωγές του Χόλιγουντ!

Το μικρό από το Kragujevac έχει κάνει εμφανίσεις σε διάφορες ταινίες. Οι περισσότεροι θα το θυμούνται από το «Πολύ σκληρός για να πεθάνει 3», κάποιοι από τους «Δυο ατσίδες («Dragnet» αγγλιστί, σε περίπτωση που θέλετε να το ψάξετε)» και μπορεί από διάφορα επεισόδια της σειράς «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια (Moonlighting)». Όλα στη δεκαετία του 80 και με τον Μπρους Γουίλις (Die Hard και Moonlighting) να βρίσκεται συχνότερα από όλους τους αστέρες στο εσωτερικό του Yugo. Η μεγαλύτερη εμφάνιση του Yugo στην οθόνη -μικρή ή μεγάλη- όμως, ήρθε σχεδόν δυο δεκαετίες αργότερα και με την αλλαγή της χιλιετηρίδας.

Ακριβώς με την αυγή του νέου millenium, το 2000, βγήκε στους κινηματογράφους η μαύρη κωμωδία «Drowning Mona» (ευτυχώς δεν μεταφράστηκε). Μια ιστορία που πραγματεύεται τον πνιγμό της Mόνα (Μπέτι Μίντλερ) και τα όσα κωμικοτραγικά έπονται του γεγονότος στη μικρή της πόλη. Μια πόλη που εντελώς συμπτωματικά, έχει επιλεγεί από τη Yugo για διεξαγωγή δοκιμών! Κατά συνέπεια, σχεδόν όλοι εκεί οδηγούν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Το «Drowning Mona» ουσιαστικά είναι μια διαφήμιση του εικονικού «κουτιού», καθώς μόνο στο 2.25 λεπτών trailer το Yugo εμφανίζεται 19 φορές! Ο ξεκάθαρος πρωταγωνιστής της ταινίας, κι ας συμμετέχουν επίσης οι Ντάνι ΝτεΒίτο και Τζέιμι Λι Κέρτις μεταξύ πολλών άλλων.

 

Get it on Google Play Download on the App Store