Koenigsegg: «Μην οδηγείτε το Jesko μέχρι νεωτέρας»

Τις προηγούμενες μέρες είδαμε σοκαρισμένοι ένα Koenigsegg Jesko να τυλίγεται στις φλόγες, στην Αττική Οδό. Το σουηδικό hypercar ήρθε στη χώρα μας, στα πλαίσια του «6to6 Europe Tour 2024», αλλά δεν προλάβαμε να το χαρούμε. Ούτε εμείς, αλλά κυρίως ούτε ο ιδιοκτήτης του. Για αδιευκρίνιστους λόγους, το Jesko άρπαξε φωτιά από το πουθενά και καταστράφηκε ολοσχερώς. Εξέλιξη που ανάγκασε την Koenigsegg να πάρει μέτρα.

Η σουηδική εταιρία απέστειλε ενημερωτικό/προειδοποιητικό e-mail σε όλους τους ιδιοκτήτες Jesko, συμβουλεύοντάς τους να σταματήσουν να τα οδηγούν μέχρι νεωτέρας! Μέχρι, δηλαδή, να εξακριβωθεί ο λόγος που η κατασκευή των 3+ εκατομμυρίων ευρώ (ειδική έκδοση Carbon Series μάλιστα, με γυμνό ανθρακόνημα και 24άρη χρυσό) έγινε στάχτη στη ΛΕΑ της Αττικής Οδού. Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν παγκοσμίως 12 Jesko και άλλα 14 βρίσκονται στο στάδιο ακριβώς πριν την παράδοση. Προφανώς αυτά τα 14 θα μείνουν στο εργοστάσιο για περαιτέρω ελέγχους, ενώ τα εναπομείναντα 11 καθηλωμένα στα γκαράζ.

 

Το επίμαχο Jesko άνηκε σε ζευγάρι Ισπανών, που το είχε παραλάβει λίγες εβδομάδες πριν στην Ελβετία. Όποιος τους το ασήμωσε, πάντως, τους «κάρφωσε», πραγματικά. Η φωτιά λέγεται πως ξεκίνησε από το μηχανοστάσιο, όπου εδρεύει ο 5.0 V8 twinturbo των 1.625 ίππων και 1.500 Nm ροπής. Ευτυχώς οδηγός και συνοδηγός πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το αυτοκίνητο, με την Πυροσβεστική και τους ανθρώπους της Αττικής Οδού να σπεύδουν τάχιστα στο σημείο, να το αποκλείουν και να θέτουν τελικά υπό έλεγχο την πυρκαγιά, αλλά όχι πριν αυτή να κάνει στάχτη το σπάνιο και πανάκριβο τετράτροχο.

Get it on Google Play Download on the App Store