Νέα και επετειακή BMW X5 25 Jahre

Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την πρώτη γενιά X5. Ενός μοντέλου που όχι μόνο απογείωσε την εμπορικότητα και τις πωλήσεις της BMW, αλλά επί της ουσίας έφτιαξε -μαζί με τη Mercedes ML- την κατηγορία των premium SUV. Για να το γιορτάσουν, οι Βαυαροί παρουσίασαν στον Καναδά την επετειακή έκδοση 25 Jahre.

Η εορταστική X5 βασίζεται στην xDrive40i και συνδυάζει στοιχεία τόσο από το πακέτο M Sport, όσο και από το πιο off road προσανατολισμών xLine.  Από το M Package έρχονται οι μαύρες πινελιές σε μάσκα, πλαίσια παραθύρων, πλευρικούς αεραγωγούς και ράγες οροφή, ενώ από το xLine τα προστατευτικά στους προφυλακτήρες και τα σκαλοπάτια. Οι ζάντες των 21 ιντσών μιμούνται το σχέδιο των 18άρων της πρώτης X5, με δυο διαθέσιμα χρώματα να ντύνουν το αμάξωμα (Oxford Green II Metallic και Le Mans Blue Metallic) επίσης παρμένα από την παλέτα της E53, πίσω στο 1999.

Στο εσωτερικό συναντάμε παντού δέρμα και κορυφαίας ποιότητας υλικά, με τις επενδύσεις να συνδυάζονται αποκλειστικά με ένα χρώμα αμαξώματος. Όσοι αγοραστές επιλέξουν το Le Mans Blue Metallic χρώμα, θα δουν την καμπίνα να ντύνεται σε αποχρώσεις Silverstone Sensafin και Poplar Grain Anthracite Brown Open-Pored. Όσοι πάρουν το Oxford Green τώρα, θα κάθονται σε καθίσματα Coffee Sensafin και θα απολαμβάνουν τα πλαστικά σε φινίρισμα Fineline Stripe Brown High-Gloss.

Στα μηχανικά μέρη, καταρχάς βρίσκουμε κάτω από το καπό τον 3.0λιτρο bi-turbo εξακύλινδρο εν σειρά της xDrive40i, που στέλνει στους τέσσερις τροχούς 380 ίππους και 520 Nm. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 5,4 δλ. και η τελική περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα, ωστόσο το μεγαλύτερο ενδιαφέρον βρίσκεται στο προαιρετικό Off Road Package. Με αυτό, το βαυαρικό SUV αποκτά μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, μπλοκέ διαφορικό πίσω, προστατευτικές ποδιές για το πάτωμα, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, αερανάρτηση, 20άρες ζάντες με μεικτά ελαστικά και τέσσερα νέα προγράμματα λειτουργίας: xSnow, xSand, xGravel, και xRocks, καθένα με συγκεκριμένες παραμετροποιημένες επιλογές για traction control, αλλαγές κιβωτίου, απόκριση γκαζιού, κατανομή ροπής και άλλα.

Μόλις 250 X5 25 Jahre Edition θα κυκλοφορήσουν, όλες για την αγορά του Καναδά και τιμή εκκίνησης 102.500 τοπικά δολάρια (68.354 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store