Η Ford Mustang κλείνει τα 60 και το γιορτάζει

Ένας θρύλος της αυτοκίνησης συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια καριέρας και πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις. Η Mustang παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Παγκόσμια Έκθεση της Νέας Υόρκης στις 17 Απριλίου 1964. Έξι δεκαετίες αργότερα η Ford το γιορτάζει, παρουσιάζοντας νέες εκδόσεις τόσο για την βενζινοκίνητη όσο και την ηλεκτρική Mach-E.

H νέα California Special εμπνέεται από την αντίστοιχη Mustang πρώτης γενιάς, που είδε τα φώτα της δημοσιότητας το 1968. Αυτή η έκδοση έρχεται να αποτυπώσει την ουσία του αμερικανικού στυλ της δυτικής ακτής με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Διαθέσιμη σε οκτώ εντυπωσιακές εξωτερικές χρωματικές επιλογές, όπως η Iconic Silver και η Vapour Blue, η έκδοση California Special ξεχωρίζει για τις διακριτικές λωρίδες στις πλαϊνές της επιφάνειες που συνδυάζουν φινίρισμα Medium Light Rave Blue και High και Low Gloss Black. Αυτές φέρουν μία μοναδική επιγραφή GT/CS που είναι σχεδόν αόρατη σε χαμηλό φωτισμό, αλλά «βγάζει μάτι» στο φως του ήλιου. Μαύρα πλαίσια κοσμούν τους προβολείς, ενώ οι ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών διαθέτουν κατεργασμένη επιφάνεια με λεπτομέρειες Rave Blue, που συμπληρώνονται από ένα σήμα GT/CS στην εμπρός μάσκα και ένα λογότυπο GT στο πορτμπαγκάζ, αμφότερα στο ίδιο χρώμα.

Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις σε απόχρωση Navy Pier, καθώς και τα δερμάτινα καθίσματα σε Ebony Black, με δίχρωμες ραφές Raptor Blue και Metal Grey, οι οποίες διατρέχουν το ταμπλό, τις πόρτες, το τιμόνι και την κεντρική κονσόλα, τονίζοντας τον αποκλειστικό χαρακτήρα της έκδοσης. Η νέα Mustang California Special είναι διαθέσιμη για παραγγελία από σήμερα στην έκδοση Mustang GT Convertible. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο 10 σχέσεων, σε συνδυασμό με τον ατμοσφαιρικό V8 των 5.0 λίτρων και 480 ίππων.

Το νέο πακέτο Nite Pony Package προσφέρει στους υποψήφιους αγοραστές τη δυνατότητα να διαμορφώσουν την νέα Mustang τους με πιο σκουρόχρωμα στοιχεία. Στο συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνονται ζάντες αλουμινίου βαμμένες σε μαύρο χρώμα Ebony Black, μαύρη οροφή, καλύμματα καθρεπτών και πλαίσια προβολέων, καθώς και μαύρα εμπρός και πίσω σήματα Pony, που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του μοντέλου.

Από τις 30 Απριλίου , μάλιστα, ανοίγουν στην Ευρώπη οι παραγγελίες της Mustang Mach-E Rally. Η «ραλιάρα» Mach-E διαθέτει εξωτερικά διπλές ρίγες αγωνιστικού τύπου, ένα μοναδικό σε σχεδίαση εμπρός μέρος, μια εντυπωσιακή πίσω αεροτομή, καθώς και γυαλιστερές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών σε λευκό χρώμα, οι οποίες αντλούν έμπνευση από τη μακρά ιστορία της Ford στους αγώνες ράλι. Ένα ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης με δύο κινητήρες αποδίδει μέγιστη ροπή 950 Nm και ισχύ 486 ίππων, ενώ η ειδικά ρυθμισμένη ανάρτηση είναι κατά 20 χλστ. ψηλότερη από εκείνη της Mustang Mach-E GT ώστε να αυξηθεί η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Η Ford επιβεβαίωσε επίσης σήμερα ότι η Mustang GTD, η πιο τολμηρή και εξελιγμένη Mustang όλων των εποχών, έρχεται στην Ευρώπη. Το αυτοκίνητο υπερ-υψηλών επιδόσεων με νόμιμη άδεια χρήσης σε δημόσιους δρόμους, διαθέτει τεχνολογία αιχμής, όπως ενεργή αεροδυναμική και ημι-ενεργή ανάρτηση.

Get it on Google Play Download on the App Store