Έτοιμη για Ακρόπολις η νέα Mustang Mach-E Rally (+video)

Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις τελείωσε, οι ετοιμασίες για το επόμενο έχουν ήδη ξεκινήσει. Η νέα Ford Mustang Mach-E Rally είναι ιδανική υποψήφια για αυτοκίνητο πλοήγησης, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσουν τα πληρώματα της M-Sport του χρόνου για την αναγνώριση των ειδικών διαδρομών, παίρνοντας τη θέση του τελευταίου Focus RS.

Η «ραλιάρα» Mustang Mach-E ξεχωρίζει από το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τα μικρά στρογγυλά φώτα ομίχλης στη μάσκα, τις αγωνιστικές ρίγες στο καπό, τα αυτοκόλλητα χαμηλά στις εμπρός πόρτες και φυσικά τις λευκές 19άρες ζάντες της OZ Racing. Όσο για το πίσω μέρος, η μεγάλη αεροτομή που είναι εμπνευσμένη από το Focus RS βγάζει μάτια και ενισχύει το αγωνιστικό προφίλ του αυτοκινήτου.

Η Mustang Mach-E Rally εξοπλίζεται με μια μοναδική ανάρτηση που έχει ψηλώσει κατά 20 χιλιοστά σε σχέση με τη Mustang Mach-E GT και είναι εξοπλισμένη με ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια, αμορτισέρ MagneRide και μπροστινά δισκόφρενα 385 χλστ. με δαγκάνες Brembo βαμμένες σε κόκκινο χρώμα. Για την επαφή με κάθε τερέν αναλαμβάνουν τα ελαστικά 235/55 Michelin CrossClimate2 με τα ενισχυμένα πλαϊνά, ενώ η προστασία από χαλίκια και πέτρες είναι δουλειά των επενδύσεων στο δάπεδο του αμαξώματος, στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών, καθώς και των λασπωτήρων.

Όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι, η Mach-E Rally δεν έχει κανένα πρόβλημα να πιάσει μάχιμους ρυθμούς στο χώμα. Γωνίες που θα ζήλευαν καθαρόαιμα αγωνιστικά, καρέ παρμένα απευθείας από ράλλυ και μοναδική σημείωση η απουσία κλασικού χειρόφρενου για τις φουρκέτες. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι 487 ίπποι και τα 880 Nm των δυο ηλεκτροκινητήρων αισθάνονται σαν στο σπίτι τους πάνω στο χαλίκι, όπου μπορούν να επιταχύνουν στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός μόλις 3,5 δλ.!

Get it on Google Play Download on the App Store