Σπάει ταμεία non stop η Ford Mustang

H Ford Mustang είναι με διαφορά και διαχρονικά το πιο καλοπουλημένο sportscar στον κόσμο, καταλαμβάνοντας την κορυφή των συνολικών παγκόσμιων πωλήσεων όχι απλά για έναν χρόνο, αλλά για ολόκληρη τη δεκαετία!

Η τελευταία γενιά (S650) συνεχίζει το απίθανο εμπορικό σερί, πουλώντας πέρσι πάνω από 59.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική. Επίδοση που ανεβάζει τον ολικό αριθμό ταξινομήσεων σε όλο τον πλανήτη, για το διάστημα 2013-2023, στα επίπεδα του 1 εκατομμυρίου! «Έχουμε πουλήσει περισσότερες Mustang στην ιστορία μας, από ό,τι έχουν πληθυσμό μεγάλες πόλεις όπως το Σικάγο, το Λονδίνο ή η Σεούλ», δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ford Βορείου Αμερικής. «Ενώ ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την 60ή επέτειο του εμβληματικού pony car, το ίδιο πάθος και ο ενθουσιασμός συνεχίζεται στην 7η γενιά του που απευθύνεται σε 85 αγορές (σ.σ. μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ευρώπη, η Αυστραλία και Λατινική Αμερική) ανά την υφήλιο».

Στα πλαίσια των 60ων γενεθλίων της Mustang, η Ford θα παρουσιάσει την ανάλογη επετειακή έκδοση με έμπνευση από την πρώτη ‘Stang, του 1964. Οι Αμερικανοί έδωσαν στη δημοσιότητα το σήμα που θα τη συνοδεύει, στον χρωματικό συνδυασμό Vermillion Red – Ebony Black.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι η εμπορική πορεία και της SUV Mustang, που παράλληλα είναι αμιγώς ηλεκτρική. Η Mustang Mach-E κατάφερε να πιάσει το ορόσημο των 150.000 ταξινομήσεων μέσα σε μόλις δυο χρόνια παραγωγής, καταδεικνύοντας το τεράστιο «ρεύμα» που διατηρεί στο αγοραστικό κοινό. Όπως στην περίπτωση της κανονικής ‘Stang, οι καταναλωτικές επιδόσεις της Mach-E αναμένεται να κινηθούν μόνο ανοδικά στα επόμενα χρόνια. Ήδη είναι διαθέσιμη σε 39 χώρες, έχοντας πρόσφατα κυκλοφορήσει σε Ταϊβάν και Αυστραλία, ενώ έπεται συνέχεια καθώς η Ford την παραγωγή EV σε ρυθμό 600.000 μονάδων ετησίως μέχρι τα τέλη του 2023 και πάνω από 2 εκατομμύρια ετησίως μέχρι το 2026.

Get it on Google Play Download on the App Store