Η τιμή του νέου Toyota Land Cruiser στην Ελλάδα

Η Toyota στην Ελλάδα ανακοίνωσε την τιμή της επετειακής έκδοσης First Edition του νέου Land Cruiser, το οποίο θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό 3.000 αντιτύπων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν Online κράτηση, αρκεί βέβαια να έχουν αρκετά διαθέσιμα χρήματα, αφού το κόστος απόκτησής του ξεκινά από 121.260 ευρώ.

Το εν λόγω ποσό αφορά την 5θέσια έκδοση First Edition στην επιλογή ενός εκ των δύο μεταλλικών χρωμάτων Smoky Blue ή Sand. Η αντίστοιχη 7θέσια έκδοση έχει επιπλέον επιβάρυνση στην ανώτατη λιανική τιμή +1.500 ευρώ. Το νέο Toyota Land Cruiser First Edition ξεχωρίζει από τα κυκλικά εμπρός φανάρια, τη διχρωμία στο αμάξωμα, τα ανάλογα σήματα και τον ακόμα πιο off road χαρακτήρα. Επιπλέον εξοπλίζεται με πανοραμική οροφή, δερμάτινα καθίσματα, σύστημα πολυμέσων 12,3 ιντσών, JBL Ηχοσύστημα 14 ηχείων, Panoramic View Monitor, όλα τα συστήματα ασφαλείας και ανέσεων και με πάρα πολλά συστήματα για την κίνηση σε δύσβατες διαδρομές εκτός δρόμου.

Το πληθωρικό νέο Land Cruiser με τη ρετρό και τετραγωνισμένη αισθητική είναι μεγάλο και σε διαστάσεις. Συγκεκριμένα έχει μήκος 4.920 χλστ., πλάτος 1.980 χλστ., ύψος 1.870 χλστ. και μεταξόνιο 2.850 χλστ. Παρελθόν και παρόν συναντώνται επίσης στο εσωτερικό, όπου το σκληροτράχηλο μοτίβο και οι παραδοσιακές γραμμές του ταμπλό συνδυάζονται με οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, ψηφιακό πίνακα οργάνων, λειτουργίες συνδεσιμότητας και πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Το μεγάλο, σκληροτράχηλο και πολυτελές off road κινείται από ένα 4κύλινδρο ντίζελ 2.8 λτ. ισχύος 204 ίππων και 500 Nm στις 1.600-2.800 σ.α.λ. Συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης. Η Toyota ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 9,5 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 279 γρ./χλμ.  Μέσα στο 2025 θα προστεθεί στη γκάμα η mild hybrid εκδοχή του ίδιου κινητήρα, σε συνεργασία με σύστημα 48 Volt. Η δυνατότητα ρυμούλκησης φτάνει στα 3.500 κιλά, ενώ η πλατφόρμα TNGA-F διαθέτει   50% περισσότερη ακαμψία.

Πρωτιά όχι μόνο για Land Cruiser αλλά γενικά για Toyota, συνιστά η ενεργή εμπρός αντιστρεπτική που αποσυνδέεται κατά βούληση για να αυξάνονται οι γωνίες άρθρωσης των τροχών. Το Multi-Terrain Monitor χρησιμοποιεί κάμερες γύρω-γύρω προς ενημέρωση του οδηγού για το τι συμβαίνει περιμετρικά του αμαξώματος, ενώ το Multi-Terrain Select μπορεί να ρυθμίζει αυτόματα (πέρα από τα default προγράμματα οδήγησης) τις επιμέρους λειτουργίες (κινητήρα, κιβώτιο, τετρακίνηση) αναλόγως συνθηκών.

Get it on Google Play Download on the App Store