«Τούρτα» 750 ίππων από την ΑΒΤ στο Audi RS 7

Φέτος συμπληρώνοντας 10 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση του Audi RS 7. Του πιο σπορ και εντυπωσιακού σχεδιαστικά RS 6, όπως θα μπορούσε να το αποκαλέσει κάποιος, καθότι τα δυο μοντέλα μοιράζονται τη συντριπτική πλειονότητα των μηχανικών μερών. Όπως το 6άρι, έτσι και το RS 7 έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο της βελτίωσης. Η ABT εξυπακούεται πως συγκαταλέγεται στους κοσμήτορες της αγάπης για τα Audi RS, γιορτάζοντας τα 10α γενέθλια του RS 7 με ένα εκ των ισχυρότερων που κυκλοφορούν.

Οι μάστορες από το Κέμπτεν τιμούν την κληρονομιά του κουπέ-σεντάν (liftback ορθότερα) από το Ίνγκολσταντ, παρουσιάζοντας το RS 7 Legacy Edition. Μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής, με έξτρα ισχύ και ακόμα πιο επιθετική σχεδίαση. Στο δεύτερο σκέλος εντοπίζουμε το ανθρακονημάτινο αεροδυναμικό πακέτο, που αποτελείται από μεγαλύτερη τριπλέτα splitter-ποδιών-διαχύτη, ευμεγέθη σταθερή αεροτομή και προσθήκες εν είδει πτερυγίων στους καθρέπτες. Ανθρακονήματα βλέπουμε και στο καπό, με τη μορφή της εισαγωγής που αναλαμβάνει να βελτιώσει την ψύξη του «φτιαγμένου» μοτέρ. Το ίδιο κάνουν οι αεραγωγοί στα φτερά, φροντίζοντας παράλληλα για την απαγωγή θερμότητας από τα φρένα, που δεσπόζουν πίσω από τις 22άρες ζάντες (σε λάστιχα Goodyear Eagle F1 Supersport 295/30).

Η επιγραφή «RS 7-LE» παίρνει θέση στις πλευρικές εισαγωγές, το διαχύτη και τις πλάτες των καθισμάτων, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν οι επενδύσεις Dinamica μέχρι και στα paddles πίσω από το τιμόνι. Η επιγραφή στα μαρσπιέ δηλώνει τον αριθμό παραγωγής, ενώ η alcantara στη στεφάνη του τιμονιού και του επιλογέα δίνει τη δική της χροιά στο διάκοσμο της καμπίνας.

Κάτω από το καπό τώρα, οι Γερμανοί τοποθετούν το πρόγραμμα Power R, μεγαλύτερα τούρμπο και νέα intercooler, για μια αύξηση στην ισχύ που φτάνει τα 150 άλογα και 180 Nm. Ο 4.0 V8 twinturbo παράγει 750 ίππους και 980 Nm, δίχως ωστόσο να ανακοινώνονται επιδόσεις. Σίγουρα πάντως τα 3,6 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και ο κόφτης των 305 χλμ./ώρα του Performance Pack, αποτελούν παρελθόν.

Μόλις 200 RS 7 Legacy Edition θα διατεθούν, με την ABT να αναφέρει τιμή 102.600 ευρώ. Εντούτοις δεν αποσαφηνίζεται αν η τιμή αφορά ολόκληρο αυτοκίνητο κατευθείαν από τη βιτρίνα, ή αν πρόκειται για κόστος που επιβαρύνει τα υπάρχοντα RS 7 . Αν είναι το δεύτερο, τότε στην τιμή δεν περιλαμβάνεται ο δότης. Κάτι που σημαίνει ότι χρειάζονται άλλες 171.900 ευρώ, από όπου ξεκινά το RS 7 στη χώρα μας. Σύνολο, δηλαδή, 274.500 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store