Το φθηνότερο νέο supermini των 15.010 ευρώ

Οι περισσότεροι οδηγοί διανύουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα στις μεγαλουπόλεις, που σημαίνει ότι χρειάζονται ένα μικρό αυτοκίνητο για να είναι ευέλικτο, όπως και οικονομικό στην αγορά και τη χρήση. Για να βρουν φθηνό αμάξι θα πρέπει να κοιτάξουν στα μεταχειρισμένα, τα οποία και αυτά έχουν ακριβύνει σημαντικά, εξαιτίας των ανατιμήσεων στα καινούργια. Σήμερα το φθηνότερο νέο supermini παραμένει το Mitsubishi Space Star, παρά τις σημαντικές αυξήσεις που έγιναν στις τιμές του.

Συγκεκριμένα στη βασική έκδοση Entry τιμάται από τις 15.010 ευρώ, όμως είναι «σπαρτιάτικο» σε εξοπλισμό και διαθέτει τα εξής: 6 αερόσακους, αυτόματη λειτουργία φώτων και υαλοκαθαριστήρων, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά και ρυθμιζόμενο σε ύψος τιμόνι. Κοινώς απουσιάζει το πολύ απαραίτητο air condition, το οποίο μαζί με Radio CD/MP3, Bluetooth, θύρα USB, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό και χειριστήρια ηχοσυστήματος στο τιμόνι, ανήκουν στην έκδοση Inform των 16.770 ευρώ. Και πάλι σε αυτά τα λεφτά είναι από τα πιο προσιτά σε τιμή μοντέλα της κατηγορίας.

To Space Star διατίθεται με ένα κινητήρα βενζίνης, τον 1.200άρη με ισχύ 71 ίππων στις 6.000 σ.α.λ. και ροπή 102 Nm στις 3.500 σ.α.λ. Εστιάζει στη χαμηλή κατανάλωση (5 λτ./100 χλμ.), ενώ με εκπομπές CO2 στα 113 γρ./χλμ. απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας και μπαίνει ελεύθερα στο Δακτύλιο της Αθήνας. Από πλευράς επιδόσεων, η Mitsubishi ανακοινώνει επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 14,1 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 167 χλμ./ώρα. Εκτός από το χειροκίνητο κιβώτιο των 5 ταχυτήτων, το μοτέρ αυτό προσφέρεται και με CVT, το οποίο κάνει πιο ξεκούραστη την οδήγηση αλλά επιβαρύνει επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 15,8 δλ.), κατανάλωση (5,5 λτ./100 χλμ.) και CO2 (125 γρ./χλμ.). Η τιμή του ξενικά από τις 19.900 ευρώ στην έκδοση Invite Plus.

Με μήκος 3.845 χλστ., το Mitsubishi Space Star είναι από τα πιο μικρά μοντέλα στην κατηγορία των supermini. Γεγονός που ευνοεί στην πόλη, γιατί είναι πάρα πολύ ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς και στο παρκάρισμα. Παρά τις μαζεμένες του διαστάσεις χωράει χωρίς πρόβλημα τέσσερα άτομα κανονικού αναστήματος. Μόνο που το πορτ μπαγκάζ είναι μικρό με τα 235 λίτρα.

Get it on Google Play Download on the App Store