Νέο υπερπολυτελές Xpeng GX προκαλεί Range Rover & Mercedes

  • xpeng gx 08
  • xpeng gx 07
  • xpeng gx 04
  • xpeng gx 06
  • xpeng gx 05
  • xpeng gx
  • xpeng gx 03
  • xpeng gx 02
  • xpeng gx 16
  • xpeng gx 12
  • xpeng gx 10
  • xpeng gx 09
  • xpeng gx 13
  • xpeng gx 11
  • xpeng gx 14
  • xpeng gx 15
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-08.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-07.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-04.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-06.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-05.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-03.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-02.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-16.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-12.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-10.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-09.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-13.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-11.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-14.jpg
  • https://cdn.autogreeknews.gr/wp-content/uploads/2026/04/xpeng-gx-15.jpg

Η πρόοδος των Κινέζων στα αυτοκίνητα έχει υπάρξει στάδια παραπάνω από αλματώδης. Κάποιες συνήθειες, όμως, δεν κόβονται. Οι επιρροές από ευρωπαϊκά μοντέλα, ας πούμε, ειδικά σε συγκεκριμένες πολυτελείς περιπτώσεις. Καλή ώρα το Range Rover, αλλά και η Mercedes GLS, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για το νέο Xpeng GX.

Το GX είναι το νέο κορυφαίο SUV της φίρμας από τη Γκουανζού και ξεπερνά κατά πολύ τα 5 μέτρα σε μήκος (5.265 χλστ.), όντας εξίσου μεγάλο και στις υπόλοιπες διαστάσεις (1.999 χλστ. πλάτος, 1.800 χλστ. ύψος, 3.115 χλστ. μεταξόνιο). Οι συνολικές αναλογίες, η ευθεία γραμμή στη βάση των παραθύρων, οι μαύρες κολόνες, το σχέδιο των ζαντών (21 ίντσες στάνταρ, 22 προαιρετικά) και η αιωρούμενη οροφή μιμούνται πιστά τη σιλουέτα του Range Rover, αν και το GX απαλύνει ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία του ορίτζιναλ, όπως τα πλαϊνά «βράγχια» που εμφανίζονται σημαντικά μικρότερα. Στο πίσω μέρος γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ τους, καθώς το GX φέρει οριζόντια LED μπάρα αντί των δυο μικρών κάθετων φωτιστικών σωμάτων στο Range. Όσο για τις αναδυόμενες λαβές στις πόρτες, το GX σχεδιάστηκε πριν από την ανακοίνωση των νέων κανονισμών ασφαλείας της Κίνας, οι οποίοι θα τις απαγορεύσουν από το 2027.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε τρεις σειρές καθισμάτων, σε  διαμόρφωση 2+2+2, με τα εμπρός να προσφέρουν μέχρι λειτουργίες κλιματισμού και μασάζ. Ο βασικός εξοπλισμός είναι πολύ πλούσιος, περιλαμβάνοντας δερμάτινες επενδύσεις nappa, premium ηχοσύστημα με 33 ηχεία, ψυγειάκι και μια πτυσσόμενη οθόνη ψυχαγωγίας 21,4 ιντσών στην οροφή για τους επιβάτες της δεύτερης και τρίτης σειράς. O ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει μέγεθος μόνο 8,8 ίντσες, αλλά συμπληρώνεται από μια ένα head up display 88 ιντσών στο παρμπρίζ και μια κεντρική οθόνη πολυμέσων 17,3 ιντσών, ενώ από πλευράς χώρων το πορτμπαγκάζ φτάνει τα 673 λίτρα με όλα τα καθίσματα στη θέση τους. Η ηλεκτρική έκδοση, δε, προσθέτει άλλα 109 λίτρα στο frunk, οπότε η τακτοποίηση αποσκευών δεν θα είναι ποτέ πρόβλημα στο Xpeng GX.

Εκτός από EV, το Xpeng GX προσφέρεται και ως plug-in υβριδικό. Δυο ηλεκτροκινητήρες (218 ίπποι/230 Nm εμπρός, 326 ίπποι/465 Nm πίσω) παράγουν συνδυαστικά 585 ίππους και 695 Nm ροπής, έχοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.500άρη βενζινοκινητήρα να λειτουργεί ως γεννήτρια για τη μπαταρία των 63,3 kWh. Η συστοιχία αυτή, μαζί με το ρεζερβουάρ των 60 λίτρων, εγγυώνται για συνολική αυτονομία 1.585 χλμ., με τα 430 χλμ. εξ αυτών να καλύπτονται μόνο από το ρεύμα παρότι το GX PHEV αγγίζει τους 3 τόνους (2.840 κιλά).  Το ηλεκτρικό GX επίσης διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες, τους ίδιους με το PHEV δηλαδή, αλλά εδώ η χωρητικότητα της μπαταρίας αυξάνεται στα 110 kWh και η αυτονομία δεν ξεπερνά τα 750 χλμ., με το βάρος στα 2.785 κιλά. Σημειωτέον, όλες οι μετρήσεις αφορούν τον κινεζικό κύκλο CLTC.  Η Xpeng δέχεται αυτή τη στιγμή προπαραγγελίες για το GX στην Κίνα, με τιμή εκκίνησης τις 399.800 γουάν (ούτε 50.000 ευρώ, 49.877).

Get it on Google Play Download on the App Store