Νέο Toyota GR Yaris TGR Italy γεμάτο νοσταλγία

H Toyota λανσάρει μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του GR Yaris, ντυμένη σε νοσταλγικά χρώματα και με έμπνευση την πρώτη νίκη των Ιαπώνων σε αγώνα WRC.

Το GR Yaris TGR Italy Limited Edition, όπως είναι το πλήρες όνομα, βάφεται στα ερυθρόλευκα χρώματα του Corolla 1600 Coupe, που το 1973 σημείωσε την παρθενική επιτυχία της Toyota στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, κατακτώντας την κορυφαία θέση του βάθρου στο Ράλλυ Μίσιγκαν.

To λευκό χρώμα του αμαξώματος διακόπτεται από τις κόκκινες λωρίδες τόσο στο πλάι, όσο και στο πάνω μέρος (στη μεριά του οδηγού), ενώ ίδιας απόχρωσης είναι το σιρίτι στο κάτω μέρος της εισαγωγής στον προφυλακτήρα. Οι 18άρες ζάντες βάζουν τα χρυσαφί τους (Heritage Gold η ονομασία του φινιρίσματος) και περιβάλλονται από ελαστικά Pirelli P Zero Trofeo R, ενώ στα φτερά βρίσκουμε τα απαραίτητα διακριτικά της συγκεκριμένης έκδοσης. Το ίδιο αναφέρει η Toyota πως συμβαίνει στο εσωτερικό, άσχετα που δεν δίνει φωτογραφίες από την καμπίνα στη δημοσιότητα. Πέρα από τα σηματάκια και τις κόκκινες ραφές, το GR Yaris Italy διαθέτει στην κεντρική κονσόλα πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής. Μία παραγωγή, δε, της οποίας η περιορισμένη έκταση θα κάνει το επετειακό hot hatch από το Αΐτσι, συλλεκτικό.

Μόλις 51 GR Yaris Italy Limited Edition θα κυκλοφορήσουν, όλα για την αγορά της Ιταλίας, με τιμή 67.500 ευρώ. Αλλαγές στα μηχανικά μέρη δεν υπάρχουν, οπότε ο 1.600άρης τρικύλινδρος τούρμπο συνεχίζει στα 280 άλογα και 390 Nm, συνεργαζόμενος με το σύστημα τετρακίνησης GR-Four και 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο (δεν διατίθεται το 8άρι αυτόματο εδώ). Συνεπώς δεν αλλάζουν ούτε οι επιδόσεις, με τα 100 χλμ./ώρα από στάση να έρχονται σε 5,2 δλ. και η τελική να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα. Βέβαια υπάρχει ο αστερισκός των ημισλίκ της Pirelli, τα οποία δεν αποκλείεται να «κόβουν» δέκατα στην επιτάχυνση.

Get it on Google Play Download on the App Store