Πλουσιοπάροχο BYD Dolphin με μόνο 25.767 ευρώ

Η BYD, παγκόσμιος πρωταθλητής στις πωλήσεις οχημάτων νέας ενέργειας, εισήλθε με αξιώσεις εδώ και λίγο καιρό και στην ελληνική αγορά μέσω του Ομίλου Σφακιανάκη. Τα δύο πρώτα καταστήματα BYD στην Αθήνα στεγάζονται στη Λ. Κηφισίας 57, Μαρούσι και στη Λ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού. Οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά τα νέα μοντέλα, να κάνουν test drive και να δώσουν τις παραγγελίες τους άμεσα.

Πληροφοριακά, στις εκθέσεις της BYD βρίσκονται το μικρομεσαίο χάτσμπακ Dolphin, το μικρομεσαίο SUV ATTO 3, το δυναμικό μεσαίο σεντάν Seal και το πολυτελές μεσαίο SUV Seal U. Μεταξύ αυτών, το πιο προσιτό όλων, το Dolphin διατίθεται σε τιμές που ξεκινούν από μόνο 25.767 ευρώ (με την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3»). Παράλληλα συνοδεύεται με 3 χρόνια δωρεάν service, με εργοστασιακή εγγύηση 6 έτη ή 150.000 χλμ., με εγγύηση μπαταρίας 8 έτη ή 200.000 χλμ. και εγγύηση ηλεκτροκινητήρα 8 έτη ή 150.000 χλμ.

Το BYD Dolphin είναι ένα μοντέρνο μικρομεσαίο χάτσμπακ με ενδιαφέρουσα σχεδίαση, το οποίο μοιάζει περισσότερο με Crossover. Γεγονός που συμβάλλουν τα μαύρα προστατευτικά τμήματα χαμηλά στους προφυλακτήρες, στα μαρσπιέ και στους θόλους των τροχών, οι ασημί ποδιές και το σχετικά αυξημένο του συνολικό ύψος (1.570 χλστ.). Το μήκος του φτάνει τα 4.290 χλστ. και το πλάτος τα 1.770 χλστ., ενώ το μακρύ του μεταξόνιο είναι 2.700 χλστ. Ο σχεδιασμός του είναι κομψός και διακρίνεται από τα λεπτά φωτιστικά σώματα, το καμπύλο εμπρός άκρο, τα νεύρα στα πλαϊνά και τις πολλές γυάλινες επιφάνειες.

Στο εσωτερικό του BYD Dolphin κυριαρχούν οι πολλές καμπύλες στο ταμπλό, όπως και η κεντρική μεγάλη περιστρεφόμενη οθόνη αφής των 12,8 ιντσών. Στα θετικά γνωρίσματα του καλοφτιαγμένου εσωτερικού με τον ευχάριστο διάκοσμο ανήκουν και οι άνετοι χώροι για τους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών των 345 λίτρων καλύπτει τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων ατόμων και φτάνει έως τα 1.310 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων. Στον πλουσιοπάροχο στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν -μεταξύ άλλων- 7 αερόσακοι, κάμερα 360 μοιρών, αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, πλήρης «σουίτα» συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού, πίνακας οργάνων 5 ιντσών, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, ζάντες αλουμινίου κ.λπ.

Την κίνηση του αμιγώς ηλεκτρικού BYD Dolphin αναλαμβάνει ένα σύγχρονο μοτέρ μόνιμου μαγνήτη, ισχύος 204 ίππων και 310 Nm ροπής, το οποίο εξασφαλίζει δυναμικές επιταχύνσεις, με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 7 δευτερόλεπτα. Για την παροχή ενέργειας φροντίζει η Blade Battery χωρητικότητας 60,4 kWh, ενώ τα τέσσερα προφίλ οδήγησης – Sport, Normal, Economy και Snow – επιλέγονται ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες οδήγησης και τις ανάγκες του οδηγού. Η εν λόγω μπαταρία παρέχει συνδυασμένη ηλεκτρική αυτονομία 427 χλμ. ή 559 χλμ. στην πόλη. Η ισχύς φόρτισης σε τριφασική παροχή AC είναι 11 kW. Σε φορτιστή DC με ισχύ 88 kW η μπαταρία μπορεί να αναπληρώσει την ενέργειά της από το 30% στο 80% σε μόλις 29 λεπτά. Το αυτοκίνητο είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία V2L (Vehicle to Load), ώστε η μπαταρία του αυτοκινήτου να μπορεί εύκολα να φορτίζει εξωτερικές συσκευές.

Get it on Google Play Download on the App Store