Ωδή στο παρελθόν η μία Bentley Continental GT Speed

Γυρίζουμε πίσω το χρόνο 20 χρόνια, το 2003. Στη Γερμανία, η Bentley, έχοντας πρόσφατα αποκτηθεί από τον όμιλο Volkswagen, ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της αυτοκίνητο κάτω από την νέα συνεργασία. Ποιο ήταν αυτό; Η Bentley Continental, το πιο δυνατό αλλά και συνάμα εξευγενισμένο και στιλάτο μοντέλο που είχε βγάλει η Bentley ως τότε. Πολλοί ήταν αυτοί που σχολίασαν δεικτικά τόσο τον σχεδιασμό της όσο και τις επιρροές των Γερμανών στη Βρετανική μάρκα. Το γεγονός όμως είναι, πως η Bentley δε θα μπορούσε να υφίσταται σήμερα όπως τη γνωρίζουμε χωρίς την σανίδα σωτηρίας της VW. Η εταιρεία παραμένει ζωντανή, ενώ η Continental βρίσκεται αισίως στην 3η γενιά της και συνεχίζει.

Για να γιορτάσει αυτό το σημαντικό γεγονός στην ιστορία της, η Bentley τιμάει την Continental με μια ειδική επετειακή oneoff έκδοση. Μέσα από τον οίκο Mulliner, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εξατομίκευση και την περιποίηση των μοντέλων της Bentley, δημιουργήθηκε μια μοναδική Continental με παρόμοιο σχεδιασμό αποτίοντας φόρο τιμής στην εμβληματική πρώτη Continental GT του 2003.

Η επετειακή Continental είναι βαμμένη με το ίδιο Cypress Green (κυπαρισσί) χρώμα που είχε κυκλοφορήσει και η πρώτη Continental GT. Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τα πακέτα Blackline, Touring και Styling με διάφορα εξωτερικά στοιχεία φινιρισμένα σε γυαλισμένο μαύρο χρώμιο και ανθρακονήματα. Φοράει τροχούς 22 ιντσών με το κεντρικό «B» της ζάντας να παραμένει σταθερό ακόμα και όταν ο τροχός γυρίζει, χαρίζοντας ένα ξεχωριστό οπτικό εφέ.

Το εσωτερικό της καλύπτεται με πλούσιο καφέ δέρμα, ενώ ξύλο καρυδιάς χρησιμοποιείται εκτενώς στο ταμπλό και σε διάφορα άλλα μέρη. Οι ραφές των καθισμάτων, καθώς και διάφορες άλλες λεπτομέρειες της καμπίνας είναι βαμμένες με πράσινο χρώμα που η Bentley αποκαλεί Special Green. Τέλος, στα μαρσπιέ εντοπίζονται ειδικά χρωμιωμένα στοιχεία που γράφουν «20 years of the Continental GT by Bentley Mulliner».

Μόλις ένα αντίτυπο κατασκευάστηκε σε αυτή την ειδική έκδοση, το οποίο πουλήθηκε σε συλλέκτη στις Ηνωμένες Πολιτείες για αδιευκρίνιστο ποσό. Πιθανότατα όμως ο συλλέκτης πλήρωσε αδρά.

Get it on Google Play Download on the App Store