Mercedes G-Wagen σε «σκηνάκια» για 10 χρόνια!

Δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει το G-Wagen στην καρδιά του. Ακόμα και στρατό να μην έχει πάει, σίγουρα θα έχει ακούσει ιστορίες για τα θρυλικά αυτά εκτός δρόμου οχήματα. Μια παραλλαγή της πρώτης Mercedes G-Class, η οποία είναι αναντίρρητα ένα από τα πιο διαχρονικά και αναγνωρίσιμα σχήματα στην αυτοκίνηση. Μια από τις πρώτες εκείνες Γερμανίδες, που έκαναν πρεμιέρα πίσω στο 1979, ανακαλύφθηκε σε ξεχασμένη στρατιωτική τέντα και πήρε πάλι μπροστά, έπειτα από 10 χρόνια!

Η ανακάλυψη ανήκει στο WD Detailing, που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους «λαβράκια» και την αναζωογόνησή τους. Το εν λόγω G-Wagen μάλιστα δεν συγκαταλέγεται σε εκείνα που μπορούσες να αγοράσεις από την αντιπροσωπεία, ούτε είναι ακριβώς του 1979. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έρχεται από το 1972 και περιλαμβάνεται στα πρωτότυπα δοκιμών, που όργωναν τις ερημιές και τα κατσάβραχα κατά την εξέλιξη της W460 προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μετέπειτα μυθική της αντοχή στις κακουχίες. Το (τι άλλο;) χακί G-Wagen έχει διανύσει εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στην έρημο Σαχάρα και την Αρκτική (82.089 χλμ. συνολικά), όπως αποκαλύπτουν τα έγγραφα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού. Άγνωστο πώς, βρέθηκε στην Αμερική. Επίσης άγνωστο, γιατί ξεχάστηκε σε «σκηνάκι» από το 2013.

Οι άνθρωποι του WD Detailing το βρήκαν, το ανέσυραν από τη ναφθαλίνη, του έριξαν ένα απολαυστικό πλύσιμο και έφεραν ξανά στη ζωή κάτω από το καπό. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα 280 GE, τουτέστιν το μηχανοστάσιο απαρτίζεται από έναν ατμοσφαιρικό εξακύλινδρο εν σειρά 2.746 κ.εκ., με απόδοση 154 ίππων και 225 Nm. Στα «ντουζένια» του ήθελε περίπου 14 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα με το 4άρι αυτόματο κιβώτιο, έχοντας πάντα βοηθητική μετάδοση και μπλοκέ διαφορικά σε όλους τους άξονες. To επόμενο βήμα τώρα είναι η αναπαλαίωση, προκειμένου να επιστρέψει και επίσημα στην υπηρεσία.

Get it on Google Play Download on the App Store