Η Tesla κάνει το Cybertruck να πετάει εκτός δρόμου

Το Cybertruck έχει δεχτεί ουκ ολίγες επικρίσεις για τις εκτός δρόμου δυνατότητές του, χάνοντας αναμετρήσεις ακόμα και κόντρα σε SUV. Η Tesla είναι ενήμερη για τα ζητήματα και σπεύδει προς την επίλυσή των, λανσάροντας μια νέα εφαρμογή και αναβάθμιση λογισμικού που αναβαθμίζει τη δυναμική του pick up της στα κατσάβραχα.

Το Off-Road Mode, όπως πολύ απλά ονομάζεται, προσφέρει μια σειρά από έξτρα προγράμματα λειτουργίας εξελιγμένα ειδικά για διαδρομές σε κακοτράχαλα εδάφη, όπως άμμος, κροκάλα και χιόνι. Συνολικά 8 προγράμματα (Overland, Baja, Locking Differentials, Front Locking Differential, Trail Assist, Slippery, Ride and Handling with a Load και CyberTent Mode) φροντίζουν για κάθε περιπετειώδη περίσταση, που περιλαμβάνει από οδήγηση σε ολισθηρά εδάφη με ή χωρίς φορτίο στην καρότσα έως ειδική ρύθμιση για τη χρήση σκηνής. Αυτά που αναμένεται να λύσουν τα χέρια των οδηγών, όμως, είναι τα κλειδώματα των διαφορικών.

Φυσικά δεν μιλάμε για κλασικό μπλοκάρισμα της μετάδοσης, από τη στιγμή που το Cybertruck ως ηλεκτρικό δεν έχει ούτε κιβώτιο, ούτε διαφορικά. Αυτό που κάνουν τα συγκεκριμένα modes είναι να προσομοιώνουν την ανάλογη συμπεριφορά στους ηλεκτροκινητήρες, είτε μιλάμε για το δικινητήρια είτε για την τρικινητήρια έκδοση. Η παροχή της ισχύος «κλειδώνει» στο 50-50, ενώ μπορεί να γίνει το αντίστοιχο μόνο για τον εμπρός ή τον πίσω  άξονα. Σύμφωνα με τον αρχιμηχανικό εξέλιξης της Tesla, Wes Morill, δηλώνει περήφανα πως το Cybertruck «δεν σταματάει πουθενά πλέον και μπορεί να αντιμετωπίσει τα πάντα». Ακόμα, πάντως, η αναβάθμιση δεν είναι διαθέσιμη στους κατόχους του αγροτικού Tesla, καθώς οι τεχνικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν τα κλασικά «bugs» που προκύπτουν κατά την εξέλιξη ηλεκτρονικών.

Get it on Google Play Download on the App Store