Δίχρονο χτύπησε τη μάνα του με Tesla!

Από όλα τα απίθανα περιστατικά που έχουμε δει να πρωταγωνιστούν Tesla, αυτό τοποθετείται με διαφορά στην κορυφή. Μια μητέρα στις Η.Π.Α. κατέθεσε μήνυση εναντίον της φίρμας του Elon Musk, έπειτα από το ατύχημα που προκάλεσε το δίχρονο αγοράκι της στο τιμόνι του Model X της!

Η Mallory Harcourt και ο σύζυγός της αγόρασαν ένα Model X το 2018, όμως δυο μέρες μετά τα Χριστούγεννα το μετάνιωσαν με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Όπως ισχυρίζεται η Harcourt στη μηνυτήρια αναφορά της, όλα άρχισαν δυο μόλις μέρες μετά τα Χριστούγεννα. Η ίδια, μαζί με τον τότε δίχρονο γιο της, έφθασαν στο σπίτι, αλλά χρειάστηκε να φύγουν επιτόπου. Λόγω της έκτακτης αλλαγής πάνας στον μπόμπιρα, όμως, η ενάγουσα χρειάστηκε να ψάξει τα πράγματα στο πορτμπαγκάζ, προκειμένου να κάνει την αλλαγή τάχιστα. Για λίγο άφησε τον μικρό από τα μάτια της, και εκείνος σκαρφάλωσε στη θέση του οδηγού, πάτησε το πεντάλ του φρένου και έβαλε το κιβώτιο στη θέση D! Έτσι τουλάχιστον λέει η μήνυση, στην οποία αναφέρεται πως εν συνεχεία το αυτοκίνητο ανέπτυξε ταχύτητα 12 χλμ./ώρα και χτύπησε τη γυναίκα.

Η Harcourt εκείνη την περίοδο ήταν 8,5 μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, αναγκαζόμενη να προβεί σε πρόωρη γέννα λόγω του χτυπήματος. Ένα χτύπημα που την άφησε με σπασμένη λεκάνη και αφόρητους πόνους, χώρια την ψυχική οδύνη. Σύμφωνα με την ίδια, έμεινε μια εβδομάδα στο νοσοκομείο και έφτασε να ξοδέψει σε νοσήλια 73.000 δολάρια (!), ενώ ο μικρός -που τώρα είναι 8 χρονών- ακόμα χρειάζεται παιδοψυχολόγο για να ξεπεράσει την εμπειρία. Η μήνυση κατατέθηκε το 2019, κατηγορώντας την Tesla για ελαττωματική λειτουργία του αυτοκινήτου και έλλειψη δικλείδων ασφαλείας, για να οριστεί τελικά δικάσιμος πριν λίγες μέρες. Η αμερικανική εταιρία, από την πλευρά της, δηλώνει αθώα και κατηγορεί την Harcourt για εγκληματική αμέλεια και παραμέληση ανηλίκου.

Η εξέλιξη της δίκης παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, με την Harcourt να ζητά ένα αδιευκρίνιστο ποσό (σίγουρα υψηλό, πάντως) ως αποζημίωση για τα έξοδα νοσηλείας, τις μέρες που έλειψε από τη δουλειά, την ψυχική οδύνη και πολλά ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store